«Vi burde forvente mer seriøsitet av lokale utbyggere (Larvikborgere) som har planer om å utbygge byens mest synlige og normsettende tomt.​ .» lyder ordene til Bøkebloggens gjesteblogger, tidligere bedriftseier og Høyre politiker John Flessum

Les hele innlegget til John Flessum i sin helhet under bildet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Korrekte illustrasjoner

I onsdagens ØP fastslåes det at « Nå er de korrekte», om illustrasjonene av grandkvartalet. Det var på tide. Nå har Østlands-Posten i årevis vist oss tegninger og illustrasjoner som har vært feil. Få er i tvil om hva hensikten har vært, nemlig å pynte mest mulig på et byggeprosjekt som i tillegg til å være estetisk tvilsomt, har en høyde på enkelte bygg midt i sentrum som overskrider gjeldende byplan med mer enn 100%. (byplanen angir hvordan Larvik Kommunestyre har bestemt hvordan byutviklingen skal være.) Likevel presser utbyggerne på for å få dispensasjon for overskridelser på 100%, og med eneste begrunnelse økonomisk lønnsomhet. Skulle politikerne gi etter for dette ville det bli ikke mindre enn en katastrofe for byen, for andre potensielle utbyggere og byens renomme. (Potensielle investorer i byen forlanger lik behandling hos myndighetene.) Jan Hansen påstår i samme innlegg, at han «holder seg innenfor de kotehøyder man finner innenfor reguleringsplanen». Reguleringsplanen er hans egen plan som det søkes godkjenning for, og som altså overstiger byplanens tillatte byggehøyder med 100%. Dette til tross for at Grandkvartalet er særbehandlet i byplanen ved at det tillates 18 m byggehøyder, mot 12 m i resten av byen. At Hansen ønsker å trekke oppmerksomheten bort fra byggehøydene og heller snakke om andre ting, føyer seg jo bare inn i utbyggernes øvrige manipuleringer og strategi, som f. eks. å vise en animasjonsvideo for uvitende facebookbrukere under påskudd av at det er veiledning. Videoen som vises er i høyeste grad villedende når det gjelder de rom og passasjer som er tegnet inn i prosjektet. (Hansens reguleringsplan) Videoen viser enorme flater og rom for massevis av mennesker. Det er tidligere angitt her i ØP at Grandplassen er ca 450 m2, altså ca 1 femdel av det indre del av torget.

Å skulle påvirke de politiske avgjørelser med slike billige manøvrer, forutsetter vi, tross erfaringer, vil falle på stengrunn, sammen med alle annen bortforklaring og manipulasjon framført hittil. Vi burde forvente mer seriøsitet av lokale utbyggere (Larvikborgere) som har planer om å utbygge byens mest synlige og normsettende tomt.

John Flessum

 

Les også også søndagens gjesteinnlegg fra Kjersti Stub Grøn » JA?! Til hva da egentlig ?» 

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg « Bør Larvik Kommune slankes» 

 

Les også fredagens gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *