«Til alle De som har ytret seg i denne saken via Pressen, Bøkebloggen, Facebook, Tvitter og kvitter eller hva nå alle de forskjellige sosiale mediene heter.» sier byggmester og takstmann Oddvar Andreassen i dagens gjesteinnlegg. 

 

Les hele innlegget til Oddvar Andreassen under bildet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

BEDEHUSETS PERGOLA.

Til alle De som har ytret seg i denne saken via Pressen, Bøkebloggen, Facebook, Tvitter og kvitter eller hva nå alle de forskjellige sosiale mediene heter.

 

Litt San-fiksjon / tenkt tilfelle: Taklo får nå godkjent omsøkt tak over uteplassen, han starter opp restauranten med godt mot. Men etter en ukes drift oppdager han følgende: Sola skinner men det blåser jo så jæ——– der ute, man kan jo fryse ihjel midt i Juli. Klart det, der er det nesten «storm» bestandig fordi ute/spiseplassen ligger svært ubeskyttet til rett mot syd- sydvest, kun inntil sørveggen.

Hva må Taklo da gjøre, jo følgende: Søke om å glasse inn uteplassen for å stenge ute vind, glassene må i tillegg være noe sotet for å skjerme solen ute. Spørsmålet blir da, er dette også ett legitimt ønske som bør godtas sånn uten videre??

De store spørsmål kommunens byggesaksavdeling da må ta stilling til er: Hva er plassen nå, inne eller uteareal? Hvordan blir den nye/moderne mørke klossen seende ut mot den gamle fine hvite veggen med de fine vinduene? Til alle, tenk over dette.
 

Taklo, Du bør ikke ta hensyn til noen av oss vanlige «forstårsegpåere» men kommunens byggesaksavdeling som må ta mange spesielle forhold med i betraktning er satt til å utøve skjønn her, det er kun Dem og Deres skjønnsresultat du må forholde deg til. Vi kan si, heldig vis.

Men igjen, etter en nødvendig å påkrevet justering er dette er en liten «fillesak» som absolutt bør finne sin løsning så snart som råd.

 

Oddvar Andreassen

Tenvik.

 

Les også lørdagens innlegg som nådde ut til 13 000 personer, «Forskjellsbehandling i indre havn». 

Og søndagens oppfølgings innlegg som nådde ut til 10 000 personer, «Takk til alle engasjerte lesere»  

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *