«I likhet med Lars U. Kobro har også den unge Høyrepolitikeren Bendik Rød Karlsson falt for fristelsen til å sette våre hederlige motiver i tvil, « skriver  Thore Brastein i dagens gjesteinnlegg

Les hele saken under bildet. 

Å se ned i bakken har alltid blitt forbundet med dårlig selvbilde?

Tidligere samfunnsforsker, nå bare Lars U. Kobro, viderefører sin artikkelserie med sine svulstige kommentarer og svært tvilsomme argumenter for å framynde Grandkvartalet (GK). I en lengre artikkel i ØP 28. november forsøker han seg med alle mulige krumspring for å forherlige prosjektet som snart skal opp i kommunestyret – igjen. Prosjektet som mange fagpersoner og fagmiljøer har hatt til dels svært kritiske kommentarer til. Jeg tror Kobro hadde vært tjent med å sette seg bedre inn i GK før han uttaler seg og ikke minst om oss som han sier «skriker ut våre mishagsytringer». Om det er hans tvilsomme argumentasjon som gjør han feig nok til å droppe sin tittel som samfunnsforsker kan vi bare spekulere i, men jeg har jo alltid trodd at forskere skulle hjelpe oss vanlige med sannheter for å komme videre. I sin lille artikkel 1. desember viser han sin sportsinteresse hvor han belærer oss forskjellen mellom to type tilskuere. De som kommenterer spillet og de som kommenterer spillerne. Her faller Kobro for eget grep med sin kritikk av debattantene, i likhet med den kritikken han kom med i ØP den 28.11. Kan bare beklage at Lars U. Kobro viser så lite sportskunnskap at for å få til godt (og ærlig) spill må man ha gode spillere (ikke uærlige). Ønsker ikke å føre dette videre, men stiller spørsmålet, i likhet med «halve Larvik», – hva er motivasjonen din, – hvem er oppdragsgiveren din Lars U. Kobro? Er det Larvik Kommune eller er det Grandkvartalet AS?

I likhet med Lars U. Kobro har også den unge Høyrepolitikeren Bendik Rød Karlsson falt for fristelsen til å sette våre hederlige motiver i tvil. I en mail til Finn Walther Fjellanger 18. november blander han Olav Thon inn i debatten og irettesetter oss med at det finnes to typer mennesker, de som bygger opp og de som river ned. Han skriver:

«Empiriske observasjoner får meg til å konkludere med at det synes å stemme også i Larvik» – fint skal det være.

Vi som de siste 4 årene har involvert oss med kritikk av Larviks byutvikling, eller mangel på det, har alltid jublet for Bølgen, Spahotellet, Fritzøe Brygge, Sanden (hvis man ser børt fra seks etasjer) og Pakkhuset.

Det siste forslaget til Tore Liverød og Snøhetta til løsning av arkitektur og utnyttelse av Bohus-tomta opp mot Bøkeskogen vil også bli en berikelse og et fint signalbygg. Hver for seg flotte, stolte og praktfulle bygg for Larvik, selv om arealløsningen og nedbygging av kystsonen kanskje ikke alltid er den beste løsningen.

Vi jubler alltid for kvalitet og god byutvikling – ikke la det være tvil om det. Og ikke minst ønsker vi utbygging av GK, men med endringer som sterkt er anbefalt av Vestfold Fylkeskommune og Gehl Architects AS, spesielt når det gjelder byggehøydene. Dette har heller ikke Kobro fått med seg.

Når Kobro og spesielt Rød Karlsson i sine kommentarer legger ansvaret på oss og nærmest beskylder oss for å være ødeleggende for Larvik by, da blir spørsmålet:

«Mener du/dere at Fjellanger, Hansen, Flessum, Grunden og Brastein m. fl. har ansvaret for den negative utviklingen av Larvik by? «

Er det oss som river ned, – er det oss som burde glemme hvem som har hatt ansvaret?

Hvem er det som burde skifte spillere og lag og søke hvilket lag som bør heies på?

Noen har nemlig evnen til å se både senke og heve blikket, tror det heter å ha to tanker i hodet samtidig?

Eller kan det være administrasjonen i Larvik Kommune og dere folkevalgte Rød Karlsson som har ansvaret for Parkeringshuset på Lilletorget, kvartal 13 og 14, kvartal 8 og 9 og nå snart ferdigstilt gamle Brannstasjon. Er det oss eller dere politikere som har sagt ja til å bygge 6 av sentrums gullarealer som uinntagelige og innadvendte fort?

Er det oss som har utviklet Larvik sentrum til det som i dag står fram som med et lite tiltrekkende bybilde og med utallige tomme butikk og kontorlokaler?

Er det oss som skal ta ansvaret for at Kvartal 9 i dag står der som et monument på elendig byutvikling? Med Olavsgate som en 100 meter vegg med Rema i rødt, hvitt og blått, Haraldsgate med 100 meter vegg og en enorm glassvegg med heldekkende matt glass uten å innby til gateliv og Sverresgate og Høyersgate med fire, fem og seks etasjer høye uinntagelige vegger. Forresten gratulerer med det første grøntanlegg i Larvik by på 20 år. I kvartal 9 mot Høyersgate har det blitt et grøntanlegg: 1,5 ganger 7 meter – gratulerer!

For oss kan det virke som om det er det samme «hva som skjer» i Larvik bare det skjer noe.

Kan du redegjøre for det unge Bendik Rød Karlsson?

Dette er bare et beskjedent ønske Kobro!

 

Thore Brastein

 

Les også Thore Brastein sine kommentarer til Grandkvartalets siste høring. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *