Foto:Larvik kommune/Risør kommune

Sommermøte med hyttefolk og feriegjester har blitt en tradisjon.

Risør kommune og Larvik kommune er begge kommuner med mye hyttefolk og feriegjester om sommeren.

Risør har ca 1700 hytter mens Larvik har ca 4800.

Begge kommunene er styrt av AP ordførerere.

Risør ordfører Per Kristian Lunden har gjort det til en årlig tradisjon å be inn hyttefolk og feriegjester som holder til i kommunen på sommeren.

Ordfører i Risør ønsker innspill på hva som kan gjøres bedre, og gjerne det som kan tjene både besøkende og fastboende. Her kan du som har hytte, feriehus eller er feriegjest i Risør spørre om saker du er opptatt av eller si din mening til ordføreren. Risør kommune vil også orientere om aktuelle prosjekter som angår hyttefolket. Se link til arrangementet her.

Kjære ordfører Rune Høiseth ! Hva gjør du for de 4800 feriegjestene som har hytter i Larvik ?

Bøkebloggen sitter med dokumentasjon som viser at du ikke svarer opp henvendelser fra hytteeiere. Er det ikke ganske skremmende når du ikke svarer opp når en hytteeier «roper om hjelp»? Første brevet ble sendt 27 mai 2019 men dessverre ikke besvart. Purringen ble så sendt 3 juli 2019.

Og det er spesielt ille når det står følgende tekst i det siste brevet:  (Brevet kan du lese på denne link.)

«Hva skal Larvik kommune tjene på å ha en administrasjon i plan og bygg som driver den som sin egen butikk uten å rette seg etter gjeldende reguleringsplan, da kan en lure på om det finnes bindinger mellom utbyggere/entreprenører /saksbehandlere og tilsynsmyndighet.»

«Undertegnede har en bror som har arbeidet som jurist i et fylke nord for Dovre. Riktignok ikke med byggesaker. Jeg konfererte litt med han før helgen . Han hadde hadde konferert med en kollega som hadde byggesaker i fylket som kom med følgende kommentar ”Ja ,men Larvik kommune er jo kjent for sin ukultur i plan og bygg.»

Til info så ble ordfører kontaktet av Bøkebloggen onsdag 17 juli 2019 både på telefon og i mail angående saken og vi informerte han om at vi la ut en sak om dette.

Rune Høiseth ga følgende tilbakemelding i saken:

«Jeg er kjent med at byggesak følger opp denne klagesaken, på utførelsen ( ikke klage på bygg). Jeg kan ikke være mer presis nå , pga ferieavvikling fra involverte .
Jeg skal snarlig svare opp henvendelsen som ble sendt undertegnede 27. Mai.»

Rune Høiseth, du er styreleder i Larvik kommune. Er det ikke snart på tide å ta signalene om hva som foregår i administrasjonen?

Og kan du ikke ta en telefon til din partikollega i Risør og få oppskriften på hvordan kommunen ved ordfører Lunden henvender seg til hytteeiere og fastboende for å skape en bedre kommune for alle?

 

Les saken om ulovlighetene rundt ei hytte på Lamøya på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *