Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme kunnskap og bevissthet om psykisk helse i hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land på ulike måter.

I Norge er Verdensdagen den største kampanjen for psykisk folkehelse, og blir markert av skoler, kommuner, bedrifter og lokale organisasjoner over hele landet fra uke 39-42.

Mats Grimsæth, oppvokst i Larvik, mottok Tabuprisen 2019 fra Rådet for psykisk helse for sitt engasjement for mer åpenhet om psykisk helse. Følelsen av å ikke passe inn, ikke være bra nok og være konstant sliten av spydige kommentarer fra mobberne, var realiteten til Mats. Å oppføre seg som en pøbel for å få oppmerksomhet preget oppveksten hans. 

Grimsæths  foredrag «Det finnes ingen fasit på livet» av ligger åpent tilgjengelig på nett og kan vises i et auditorium, kinosal, klasserom eller liknende. Se og hør foredraget til Mats Grimsæth

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *