Bøkebloggen har det siste året fulgt med på utbygging av ny vann- og avløpsledning fra Kjerringvik til Svinevika.

15 november 2021 ble det skrevet under på en avtale om at jordet betegnet som «Lesten» kunne benyttes som riggplass under anleggsperioden for utbygging/rehabilitering av vann- og avløpsnett i Kjerringvik. Avtalen er underskrevet av daglig leder Olav Skuggedal i entreprenørfirmaet Haakon Skuggedal og grunneier Steinar Spetalen (sønn Jørn Spetalen.)

Følgende står blant annet i denne avtalen:

«Avtalen gjøres gjeldende mellom grunneier Steinar Spetalen v/Jørn Spetalen og Entreprenørfirma Haakon Skuggedal. Området «Lesten» er anslått til ca 10.580 m2 og eiendommen har gr.nr. 1090 og bnr. 2. Området skal tilbakestilles som dyrket mark.»

«Vi viser til vår befaring av området den 12.11.2021. Her ble vi bl.a. enige om at vi fikk lov til å grave ned sprengstein til 1,5 m under ferdig opparbeidet jorde (ref avtale med deg og Paul Arthur Vittersø).» Les hele avtalen her, Lesten avtale

Larvik kommune ved virksomhetsleder Dag Trygve Enden har 28 mai 2021 underskrevet tillatelsen til midlertidig omdisponering av ca. 10 dekar dyrka og dyrkbar jord.

Følgende står blant annet i tillatelsen:

«Det vises til saksutredning og vurderinger, og til kart vedlagt søknaden. Med hjemmel i jordloven, § 9, gis det tillatelse til midlertidig omdisponering av ca. 10 dekar dyrka og dyrkbar jord i forbindelse med kommunal rehabilitering av vannledning fra Holtansvingen, og utbygning av vann- og avløpsnett fra Svinevika til Kjerringvik, på landbrukseiendommen Spetalen, gbnr. 1090/2, i Larvik.»

Det er knyttet følgende vilkår til tillatelsen:
«Når kommunen har ferdigstilt VA-prosjektet skal arealet tilbakeføres til dyrka jord.» Les hele vedtaket her, Lesten vedtak

Nå viser det seg at disse masseutskiftningene i grunnen skulle vært omsøkt eller på annen måte forelagt bygningsmyndigheten for vurdering. 26 januar 2023 har tilsynsjurist Thor Håkon Lindstad sendt ut forhåndsvarselet om overtredelsesgebyr.

Følgende står blant annet i forhåndsvarselet:

«Et jorde ved Lesten nær Svinevika er tatt i bruk som rigg- og tippeplass i felles forståelse med kommunens prosjekt- og landbruksavdeling.»

«I forbindelse med det pågående VA-prosjektet i Kjerringvik, med riggplass på Lesten, er kommunen blitt oppmerksom på at sandige masser er skiftet ut med tyngre masser, herunder sprengstein, ned til en dybde på ca. 1,5 meter. Området er på ca. 10,5 mål på gbnr. 1090/2.»

«Masseutskiftningen i grunnen er derimot ikke omsøkt eller på annen måte forelagt bygningsmyndigheten for vurdering.» Les hele varselet her, Lesten forhåndsvarsel.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *