Det herjet en pyroman på Langestrand i Larvik i 1997. Den 27. november 1997 skal Kristian Stensrud bli det åttende brannofferet dette året.

Men denne brannen skiller seg fra de syv andre, for denne gangen har politiet en mistenkt. Hør del 8 av Pyromanen, eksklusivt hos PodMe.

Hvem stod bak brannene på Langestrand i 1997?

I episode nr 8 får vi høre at politiet i Larvik igjen står uten spor etter 8 påsatte branner. Hva skjedde med ildspåsetteren på Langestrand?

Kristian Stensrud fortsetter sin jakt på sannheten, og journalistene i Batong Media  blir kontaktet av en bonde som har et spor som kan lede dem til en løsning på brannmysteriet.

Hvilke spor finnes 25 år senere som kan hjelpe journalistene å finne gjerningspersonen?

En ildspåsettelse/brannstiftelse er vanligvis et lovbrudd som består i å antenne ildebrann med ulovlig eller urettmessig formål. De fleste brannstiftelser er straffbare handlinger. Unntak utenom rene uhell, er når brannvesener setter fyr på rivningsobjekter for å øve røykdykking o.a. Motivet bak brannstiftelse varierer. Muligheten for økonomisk gevinst kan motivere brannstiftere til å søke falsk forsikringsutbetaling etter ildspåsettelse. Vandalisme er ofte et motiv bak unge brannstiftere. Hevn kan også være et motiv for brannstiftelse

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *