4 september 2023 ble det publisert en sak i Kommunal Rapport «Høyre-ordførere: Ernas valgløfte vanskelig å gjennomføre.»

Saken handler om Erna Solberg som lover at Høyre-kommuner skal holde gebyrer, avgifter og skatter nede de neste fire årene. Det kan bli vanskelig, mener ordførere.

Her er litt av det som er skrevet i saken og nedenstående skrevet med blått er sitat fra dagens sak i Journalisten.

Erna Solberg lover at Høyre-kommuner skal holde gebyrer, avgifter og skatter nede de neste fire årene. Det kan bli vanskelig, mener ordførere. 

På ett område har Erna Solberg gitt et klokkeklart valgløfte på vegne av kommunene: – Nivået på eiendomsskatt, kommunale avgifter og gebyrer skal holdes nede der vi får ordføreren, sa Solberg til VG i sommer.

Aftenposten har snakket med seks Høyre-ordførere. Fem av dem sier prisvekst, behov for økte investeringer i vann og avløp og nye EU-regler gjør det krevende å innfri løftet om å holde avgiftene flatt de neste fire årene.

Les hele saken fra Kommunal Rapport her.

Sitat slutt.

Flere Høyre-ordførere mener nå at Erna Solbergs valgløfte kan bli vanskelig å innfri. Men Larvik Høyre og Birgitte Gulla Løken går til valg for å fjerne eiendomsskatten i 2024?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *