Bøkebloggen har observert at Larvik kommune nå styrker bemanningen ved legevakten og i den forbindelse innfører et nytt system MTS. 

 


Klippet fra Sørlandets Sykehus som har benyttet MTS

Manchester Triage Scale (MTS) er et validert prioriteringssystem for akuttmedisinske pasienter og er det systemet som er mest brukt i Europa. Riktig bruk av MTS ved legevakter og akuttmottak er med på å sikre at pasienters kliniske behov for helsehjelp blir riktig prioritert. Slik vil de sykeste pasientene komme raskere til behandling.

 

Legevakten dekker befolkningen i Larvik og Lardal kommune og har et befolkningsgrunnlag på ca. 50.000 innbyggere i vintersesongen og rundt 90.000 innbyggere om sommeren. Legevakten er bemannet med lege og sykepleiere hele døgnet.  Legevaktsleger jobber i tredelt turnus og har dagvakter, ettermiddagsvakter og nattevakter.

Vi har jo fulgt med i alle mediaoppslagene de siste årene om det er riktig og forsvarlig å bygge opp legevaktene i Larvik. Alternativet er å kjøre nye E18 til Tønsberg legevakt hvor en allikevel havner hvis det haster. Hva mener innbyggerne i Larvik ?

 

Hvis noen ønsker mer informasjon om hvilke erfaringer andre sykehus har med Manchester Triage System, ta en titt på denne linken

Ta også en titt på Bøkebloggens tidligere innlegg « LARVIK BØR SE MOT SANDEFJORD SOM BYGGER NYTT MEDISINSK SENTER TIL 250 MILLIONER«

Ta også en titt på Bøkebloggens tidligere innlegg «Må Larvik Kommune se mot Sandefjord for å lære øknomisk styring «

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere ikke ønsker å kommentere på blogg eller Facebook.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *