Et mettet leilighets marked i Larvik eller er det snart på tide at TEK 10 oversettes til polsk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Bøkebloggen har siste måneden hatt flere innlegg om viktige ting angående kjøp av leilighet. Vi observerer nå at flere av de store prosjektene har blitt ferdigstilt i løpet av våren og sommeren.

Vi ser også nå at utbyggerne velger å organisere prosjektene i borettslag i stedet for sameier. Kan dette være et tegn på at markedet på leiligheter i Larvik begynner å bli mettet ? 
Hvis en kjøper en ny leilighet verdt 5 millioner i et borettslag så er det mye enklere å få finansiert et slikt kjøp. Kjøperen selv må kun skaffe kapital for ca 2,5 millioner mens resten blir bakt inn i månedlig felleskostnader. Anbefaler at alle setter seg inn i hvilke felleslån som er inngått i hvert borettslag. Det er mange som har måttet selge sine leiligheter når avdragene på fellesgjelden kommer etter 5-10 år. 
Bøkebloggen satte 17 mars fokus på forskjellen på borettslag og sameie. Anbefaler alle å lese dette før en kjøper ny leilighet. Les innlegget her. 

I disse dager er det mange som gleder seg til å overta sine nye leiligheter. Vi anbefaler sterkt at hver kjøper av leilighet/bolig har med seg en uavhengig takstmann den dagen utbyggere/selgere overleverer leilighetene og overtakelses protokollen skal underskrives. Gjelder selvfølgelig også ved kjøp av brukte leilighet/bolig. Bøkebloggen satte fokus på dette i et innlegg 7 mars og hele innlegget kan leses her. 

Og til slutt så vil vi nevne at det ikke er vanlig at garasjeplass følger med i prisen som er satt på nye leiligheter. Prisene på 1 stk parkeringsplass i de nye prosjektene i Larvik koster nå fra 200 000 til 300 000. Det kan opplyses om at det også finnes utbyggere som tilbyr finansiering ved å tilby kjøperne et avdragsfritt lån til en `blodrente` som er mange ganger bankenes rente. 

 

Les også fredagens gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *