«I anstendighetens navn bør nå utbyggerne vise seg seriøse nok til å forholde seg til rammevilkår som er gitt, og som andre utbyggere i byen også må følge, og følger. Noen særbehandling av en utbygger må være uakseptabelt for byens politikere.»» lyder ordene til Bøkebloggens gjesteblogger, tidligere bedriftseier og Høyre politiker John Flessum

Den siste uka har Bøkebloggen hatt flere innlegg med fokus på bygge- og plansaker i kommunen – og i dette gjesteinnlegget kommer John Flessum med noen sannheter til Terje Anthonsen. Flessum skriver at det ikke nytter  å protestere på noe som allerede er gjennomført. Det betyr ikke at alle syntes det vi har gjort her i byen er så bra.

 Les hele innlegget til John Flessum i sin helhet under bildet av Grandkvartalet.


Bildet er fra BIM Partner sin rapport som dere nå finner på Larvik kommunes hjemmeside

 

Ikke glemt, Terje Anthonsen

I ØP 16. 04. 2016 har Terje Anthonsen et innlegg med overskrift: « Har vi glemt?». Her ramser han opp en rekke ting som har blitt endret i Larvik de siste 10?15 årene. Hensikten er tydelig å få fram at når man bare får noe gjort, så blir alt bra med tiden. Ikke så rart. Det nytter ikke å protestere på noe som allerede er gjennomført. Det betyr ikke at alle syntes det vi har gjort her i byen er så bra.

Han avslutter med å sammenligne planene for utbygging av Grandkvartalet med den gangs planer for bygging av nytt hotell på Batteristranda. Den gang, sier han, var det også stor motstand mot hotellet. Det er feil. Det var ingen, ingen som var imot hotell den gangen. Det var det bare ivrige aktivister med plakater og protestlister som påstod. Det motstanderne var imot den gangen var at hotellet ble bygget på Batteristranda. Man ville/ønsket heller at det ble plassert på Sanden. Noen håpet til og med at det kunne koordineres/integreres med kulturhuset. På den måten mente man at man ville spare verdifull strand, og samtidig få et gigantisk flått kulturhus sammen med hotellet på samme tomt. Nå ble det ikke slik. Grunneier og utbygger ville noe annet, og resultatet av det hele får vi vel ikke se før om et par år når boligblokkene på Sanden er ferdigbygget.

Med Grandkvartalet er det annerledes. Nå er det byens innbyggere og dets valgte styre som bestemmer hvordan byens viktigste kvartal skal se ut. (i alle fall hvordan det ikke skal se ut.) Heldigvis har styret enstemmig kommet fram til planene for byens utvikling. Det er bare små lokale tilpasninger som er tillatt. Det burde være grei vei for politikerne. Likevel har de klart å rote seg inn i et hjørne som kan ha fratatt dem den styringsmulighet de er tillagt.

Også her bruker Terje Anthonsen og andre liste-aktivister, den samme taktikk som ved Hotellet på Sanden. Han prøver å framstille det som om det er motstand mot å bygge ut Grandkvartalet. Dette til tross for at det utallige ganger er gjentatt i aviser og annet media, at alle ønsker Grandkvartalet utbygget, og det snarest mulig. Det er kun utbyggernes press for å få avvike byplanen med over 100 % som skaper motstand. Begrunnelsen er at lønnsomheten er så dårlig at en superdispensasjon er nødvendig for å kunne gjennomføre det omsøkte prosjektet. Dette er overhode verken kommunen eller andres problem. Dette ansvaret får utbyggerne selv svare for. Nå er det snart gått 10 år siden de første planene så dagens lys og søknader ble levert kommunen. Siden har utbygger endret planene et utall ganger, og hver gang med større krav til dispensasjoner. I anstendighetens navn bør nå utbyggerne vise seg seriøse nok til å forholde seg til rammevilkår som er gitt, og som andre utbyggere i byen også må følge, og følger. Noen særbehandling av en utbygger må være uakseptabelt for byens politikere.

John Flessum

 

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg » Bør Larvik Kommune slankes» 

 

Les også fredagens gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *