Mulig pårørende  i Larvik også mener det samme etter å ha lest Karen Kaasa sitt innlegg i avisen, men denne gangen gjelder det Sandefjord


 

 

Bøkebloggen har fått tips om at diskusjonen også er i gang i Sandefjord om dagen om det er fornuftig å bygge en demenslandsby i Vestfold. 

I et kommentarinnlegg i Sandefjords Blad 19 april  under ingressen «Hvem planlegger man demenslandsby for? Neppe brukerne!» skriver en leser i i dette innlegget. Les hele saken i Sandefjords Blad. 

Leseren skriver følgende. «»Selv har jeg lenge tenkt at dette kommer aldri til å bli noe av. Det ville være helt vanvittig og ikke godt for dem som skulle benytte seg av det. Hvem skal bo i en slik landsby med butikker, kafeer og pub, og kanskje til og med et reisebyrå? Ingen av dem som er på Lunden i Sandefjord nå har et slikt behov. «

 

Bøkebloggen hadde også for noen uker siden et innlegg som het «Demens.Mange rammes i ung alder». Ta en titt på denne linken. 

Bøkebloggen var også tilstede på et tre timers foredrag på KUF Huset i Larvik i februar hvor Kirsti V. Solheim holdt et glimrende foredrag. Hun er psykiatrisk sykepleier og har også erfaring som pårørende til demens syke. Solheim har bred klinisk erfaring, hun har vært prosjektleder og brukes aktivt som foredragsholder innenfor fagfeltet geriatri og demensomsorg. Her er en link til foiler i et tidligere foredrag. 
Både ordfører, varaordfører og  medlemmer av Omsorgskomiteen var til stede. Men dessverre så var Karen Kaasa med ansvaret for Omsorgen i Larvik kommune IKKE tilstede denne kvelden. Det var utrolig synd når vi vet at hun skal være ansvarlig for «Demenslandsbyen i Vestfold».
Kirsti V. Solheim ble faktisk et spørsmål fra salen etter foredraget. «Hva tror du om at det skal bygges en Demenslandsby ?». Svaret var som følger. » Folk som får en demens sykdom trenger nærhet til pårørende og trives best i mindre miljøer «

Det skal bli spennende å se resultatet til Karen Kaasas forprosjekt som skal være ferdig i løpet av april 2017. Prosjektet har et budsjett på 2,5 millioner kroner.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *