«Ikke legg skylden på oss som har gjennomskuet feilene, svakhetene og manipulasjonene.» lyder ordene til Bøkebloggens gjesteblogger. Tidligere leder av Larvik Bys vel Thore Brastein utfordrer Elise Landa Omsland.

 

 Les hele innlegget til Thore Brastein i sin helhet under bildet av Grandkvartalet.


 

 

Bor vi i et demokrati?

Kommentar

Thore Brastein

 

Ja, det gjør vi, Elise Landa Omsland. Det er derfor både du og jeg fritt kan ytre våre meninger. La meg innledningsvis, som jeg også roste deg for som førstemann i salen tirsdag 19. april, nok en gang gi deg honnør for ditt engasjement og for din formidlingsevne. Som jeg bl.a. sa ville du blitt en fantastisk talskvinne til å fronte alle stolte og gode egenskaper og muligheter Larvik har som by og kommune.

Det jeg imidlertid synes er avslørende er at du i din kommentar mandag legger deg på linje med Per Manvik og Gina Johnsen fra Frp. Du ønsker tydeligvis å la være å tro på eller fortrenge fakta vedrørende prosjektet Grandkvartalet. Lukke øynene og/eller gå i forsvarsposisjon. Til tross for at du må ha fått med deg og har kjennskap til alle mangler, manipulasjoner, faktafeil og gale illustrasjoner ved prosjektet. Du lar Finn Erik Røed, uten en kritisk kommentar, fritt presentere en prosjektvideo. En video full av manipulasjoner og falske drømmer. Hadde du hatt et ønske om troverdighet hadde du der og da stilt noen kritiske spørsmål om eventuelle faktafeil som etter hvert har blitt presentert og dokumentert.

Det er trist, men typisk Larvik?

Du skriver også: «Vi ønsket å bidra til mer informasjon, mer kunnskap og mer trygghet for at våre medlemmer skulle kunne ta sin egen beslutning i saken?» Hvorfor ble ikke da Larvik Bys Vel invitert til å gi en balansert informasjon og fakta om utviklingen av Grandkvartalet? Da, Elise Landa Omsland, kunne du og din støttegruppe fått den troverdigheten dere trenger som «fri» støttegruppe.

Da kunne du stolt stå fram å proklamere at dere ikke har noen bindinger. Da kunne dere også forsvart å la utbygger betale noe av arrangementet. Det blir nesten som at NRK og TV2 skulle tillate Arbeiderpartiet å legge fram sine kampsaker i et valgår og ikke la Høyre få den samme muligheten. Du mener vel til Larviks bys beste – ikke utbyggers beste?

Kanskje noe å tenke på ved en annen anledning?

Du skriver videre: «Saken har fått en trist vending. En vending som ikke lenger handler om sakens kjerne og som gjør at de unge ikke tør å uttale seg». Helt enig Elise Landa Omsland. Bare det at den triste vendingen er det Grandkvartalet AS, Dark Arkitekter AS og arkitekt Alv Skogstad Aamo, sammen med kommunens administrasjon og politikere som må ta ansvaret for gjennom flere års feilbehandling. Ikke legg skylden på oss som har gjennomskuet feilene, svakhetene og manipulasjonene. Vi har som mål: – til Larvik bys beste!

Du skriver også at saken er ute til høring. Høringsprosessen har vært, og er, er en tragedie og egentlig en skandale for Larvik kommune. Jeg ønsker ikke å skrive et ord mer om det i denne sammenheng, men vet høringen er innklaget til fylkesmannen.

Jeg håper ikke du mener at vi skal tie Elise Landa Omsland – bor vi ikke i et demokrati?

PS – du var ikke i mine tanker da jeg skrev at noen nærmest prostituerer seg for å innynde seg.

 

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg » Bør Larvik Kommune slankes» 

 

Les også fredagens gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *