«Dette har jeg gledet meg til å skrive helt siden jeg ble «svanger» med ideen for snart et halvt år siden.«, lyder ordene til Bøkebloggens gjesteblogger Mai H. Grunden

 Les hele innlegget til Mai H. Grunden i sin helhet under bildet av Grandkvartalet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Innspill til et livligere sentrum

Kommentar

mai grunden

 

Dette har jeg gledet meg til å skrive helt siden jeg ble «svanger» med ideen for snart et halvt år siden. Jeg tror nemlig at det med et stort og flere små grep lar seg gjøre å skape et mer levende sentrum. Ideene har utspring i samtaler med innbyggere og egne observasjoner. Vi har allerede så mye å by på i strøket rundt torget. Trivelige handlegater og et torg med stort potensial, men noe mangler for å få innbyggerne i kommunen til å bruke sentrum og et yrende liv.

Bli med på en tur rundt i byen. Min idé starter på Bøkkerfjellet, tar en sveiv bortom torget og tilbake til Bøkkerfjellet igjen; Jeg ønsker at Larviks innbyggere skal ha et ærend ut på denne perlen av et utsiktspunkt – ta i bruk Bøkkerfjellet! Derfor ønsker jeg å få bygget en iskrembar/kafé inntil fjellet nederst på området. Der skal man kunne kjøpe seg en is, kaffe, et lite måltid og øl/vin.

-Etter en idé fra Trondheim ønsker jeg et nedfelt sjakkbrett (1,5 x 1,5m) ved bordene slik at voksne og barn kan samles til spill. Jeg ønsker to store kikkerter ute mot kanten slik at barn  og voksne kan speide utover fjorden

-Jeg ønsker å få bygget en liten scene, som ikke skjermer for utsikten, slik at ikke bandet som spiller opp til Allsang en dag blåser på sjøen.

– Og, dette er en hjertesak; Jeg snakket med ei som driver butikk i byen. Hun kunne fortelle at det tidvis var tungt å drive i sentrum. Det var lite handel og i tillegg måtte butikkeierne betale for blomster og juledekor med mer. Derfor ønsker jeg at en krone eller to av hvert kjøp kan generere tilbake til sentrum, til en blomst/dekor-kasse.

Nå må dere følge med inn til torget;-Her ønsker jeg, rett foran torget, et flott skilt med piler i alle retninger – til Glassmesteren, Hungry Hart, Amfi, Kongegata, Utsikten kafé og isbar osv. Slik at bl.a. turister også finner disse.

-Jeg ønsker at de to kioskene der får et nytt liv. Maken til triste grå bygg! De kunne med fordel fått en ny, innbydende drakt, trekledning og vinduer med blomsterkasser for eksempel og benker/stoler og bord.

Flere jeg har pratet med mener at sentrum mangler en slags trivelig intimitet, frodighet og farger, mange små bord og stoler omkring i byen, hvor man kan ta en pause med en kaffekopp og bare se på livet. Vi er heldige som har fått Sara`s Cafe og Minibakeri men ikke alle får plass der.

Dette er kanskje en utopisk tanke, men hvis vi hadde en slik blomster/dekorkasse så kunne vi lett dempet Maxi-bygget også. Det skal ikke mer enn noen «hengende hager» til, noe vintergrønt i kurver og lykter, ut mot handlegatene et stykke opp på veggene. Og Kanskje sponset kroner til skøytebane på torget?

Tilbake til Bøkkerfjellet; Jeg ønsker nemlig en gondol fra Bøkkerfjellet og ned i Indre havn/Sanden. Jeg mener det vil være en gevinst for hele byen. Noe som setter Larvik på kartet, noe tilreisende fra SuperSpeed kan se og ønske å prøve når de kommer inn fjorden.

Det føles kjempegodt å få dele denne kongstanken min. Jeg ser for meg Bøkkerfjellet yrende av liv, handlende som nyter en kaffe og is enten på et pledd på plenen eller ved små bord på en platting, og myke sommerkvelder med lykter på bordene, et pågående sjakkspill, fantastisk utsikt – og en spennende gondoltur …. og ikke minst et mer fargerikt, og innbydende sentrum med flere handlende/besøkende som ønsker å bruke mer tid i byen vår.

Kanskje bare utopiske tanker. Her er det mye som må falle på plass. Men, en jeg kjente sa; «Vi kan tenke 100 sprø tanker og ideer, men hvis bare en av dem kan oppfylle en drøm – bli virkelighet – så er hensikten oppnådd!»

Dette var mine ideer, lek med tanker. Jeg er helt sikker på at mange sitter på egne ideer om hva som kan friske opp sentrum. Kanskje noen mener at Bøkkerfjellet skal få ligge urørt ?, har bedre ideer ? Kom gjerne med innspill!

 

Les også også søndagens gjesteinnlegg fra Kjersti Stub Grøn » JA?! Til hva da egentlig ?» 

 

Les også fredagens gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *