Det er helt uakseptabelt at ikke statikken ble sjekket når Larvik torg ble steinlagt i 2015. Det er jo en del av prosjekteringen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Vi leser nå at ledelsen i Larvik kommune har besluttet å legge begrensninger på bruken av Larvik Torg fast. Det betyr at større folkesamlinger og arrangementer ikke vil bli tillatt. Normalbruk er som tidligere kommunisert tillatt. Igjen er det viktig å få sagt at selve konstruksjonen på torget/parkeringshuset er meget solid og problemet ligger i at det har vært brukt for tunge masser som nå må byttes ut.

Bøkebloggen har ikke faglig kompetanse til å si hvordan dette kunne skje. Men vi vet at det er vanlig å sjekke underlaget før en setter i gang en så stor utbygging av torget. Vi syns at det er helt uakseptabelt at når de bygde om torget at ikke statikken ble sjekket. Det er jo en del av prosjekteringen! 

Er det ikke Larvik kommune sitt ansvar å sjekke ut at underlaget tåler de store tyngdene av larvikitt ? Det var Ingerid Heggelund som var prosjektleder for dette i 2015. Håper hun eller plansjef Hege Eick kan komme med info i saken. 

Det var  Steen&Lund Anleggsgartnermestere som utførte arbeidene for Larvik kommune i 2015.

Det er Bar Bakke Landskapsarkitekter AS i Oslo som var arkitekt for prosjektet. Vi mener at arkitekten også har et ansvar for å forsikre seg om at underlaget tåler belastningen av det som ble planlagt på det nye torget. De skal aldri stole på et grunnlag fra andre og de skal alltid sjekke selv eller sjekke det ut på nytt. 

Når Larvik torg ble omvandlet i 2015 så er det helt sikkert noen som ikke har gjort jobben sin. Uansett, det er en katastrofe for hele Larvik by og forretningene i sentrum at torget nå stenges for de store arrangementene fremover mot sommeren. 

 

Bøkebloggen satte 16 mars fokus på om Larvik kommune bør slankes. Innlegget kan leses her. 

Les også innlegget om et varsko til Styreleder og adm direktør i Larvik kommune. Innllegget kan dere lese her. 

Les også gjesteinnlegget fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen» Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *