Stor takk til guidene  Per Nyhus, Arne Schau og Turid Bergene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Bøkebloggen var med på den historiske vandringen hvor vi fikk høre om den kjente reisen og biskopens beretning om den. Biskop Jens Nilssøn kom sammen med sin magister Halvard Gunnarsson ridende fra Oslo i retning Fresjeborgen i 1593 dit de to var på vei til barsel. Siste stopp før Larvik var Sandar prestegård og biskopen gjorde nøyaktige nedtegnelser fra reisen. Det er disse som er et viktig grunnlag for at Fresjeborgen som raste ut i Farris natten mellom 2. og 3. september 1653 er stedfestet til Jomfruhalvøya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Etter at han hadde passert Torstvedt på veien fra Sandar kom han til Bøkeskogen og gjennom den gikk det et gjerde Peder Iverssøns gjerde som ligger der i dag også. Dette gjerdet går mot nordvest og havnet så ute på Jomfruhalvøya der Fresjeborgen lå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Arne Schau viste frem gjenstander som er funnet helt siden undersøkelsene på Jomfruhalvøya startet i 2000.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *