«For en tid tilbake ble det fra kommunalt hold sagt at det ikke skulle gis anledning til å la balkonger rage ut over offentlige vei og fortau.» lyder ordene til Bøkebloggens gjesteblogger Finn W Fjellanger. 

 Les hele innlegget til Finn W Fjellanger i sin helhet under bildet av Kvartal 9.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hjelmpåbud i Larvik sentrum?

 

For en tid tilbake ble det fra kommunalt hold sagt at det ikke skulle gis anledning til å la balkonger rage ut over offentlige vei og fortau. Et skrekkens eksempel er de ettermonterte stålbalkongene på fasaden av boligblokken i hjørnet av Josefinegt/Haraldsgate.

Det er derfor betimelig å spørre hvordan Byggesak og for den saks skyld også Planavdelingen, tydeligvis må ha gitt tillatelse til at balkonger på Kvartal 9 går utenfor byggegrensene og også her rager ut over offentlig fortau med fare at ting kan falle ned i hodet på folk som går på fortauet under balkongene, fra evt. monterte blomsterkasser m.m.

Når det gjelder det nye reguleringsplanforslaget for Grandkvartalet, er det også i reguleringsbestemmelsene foreslått at balkonger som går minimum 4 meter over terreng/vei, skal kunne rage ut over offentlig veigrunn eller fortau med inntil 1 meter. Dog er det gjort unntak for Prinsegata der dette ikke tillates.

At balkonger skal kunne rage ut over offentlig vei eller fortau, må det bli en slutt på. I påkommende tilfeller kan dette også være direkte farlig dersom løse gjenstander faller ned fra balkongene og ned på forbipasserende på fortau eller vei.


Kvartal 9.  Balkonger over fortau i Haraldsgt.

 

Larvik12.05.16. Finn W. Fjellanger

 

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg » Bør Larvik Kommune slankes» 

 

Les også fredagens gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *