Forbrukerne blir nok en gang den tapende part.

 

 

Nå blir det slutt på å selge til takst. Prisvurderingen av boliger ønsker nemlig meglerne å gjøre alene. Tidligere i år fikk takstmenn i Bergen beskjed fra en samlet meglerbransje om at de ikke lenger skulle sette verdi- og lånetakst på boliger. I stedet skulle megler alene avgjøre markedsverdien. Nylig ble det klart at meglerbransjen ønsker å innføre samme ordning i Oslo fra 1. juni, og det er ventet at praksisen blir standard over hele landet.

Bøkebloggen er klar over at meglerne i Larvik har praktisert denne ordningen lenge. Men vi hadde håpet at det skulle bli endringer på dette. Vi får stadig høre tilfeller om store feil og mangler på leiligheter og hus som selges i Larvik. Mest skremmende er det når dette også skjer i nye leiligheter som bygges i 2016. 

Når dette stadig skjer så mener vi at det viktigste for forbrukerne nå er at det er en takstmann / fagmann involvert når en leilighet legges ut for salg. 

Ifølge en undersøkelse foretatt av YouGov for Norges Takseringsforbund tidligere i år, oppgir 70 prosent av norske forbrukere at de mener takstmannen er best egnet til å sette verdi på boligen. 17 prosent mener eiendomsmeglerne egner seg best, mens 13 prosent svarte «vet ikke».

Kanskje det nå er på tide at meglerbransjen får «konkurranse» . Kanskje Finn.no kan utvide sin portal ved å tilby fotografer, takstmenn og advokater når forbrukerne skal selge sine leiligheter, eneboliger og hytter ?

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg : «Hvorfor feil og mangler på nye leiligheter»

Ta også en titt på Bøkebloggens tidligere innlegg : «Ta med en uavhengig takstmann ved overtakelse av ny leilighet.»

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *