«Passasjen kan da stenges på kvelds- og nattetid etter butikkenes åpningstider, eller mer dramatisk permanent stengt for offentligheten.» lyder ordene til Bøkebloggens gjesteblogger Finn W Fjellanger. 

 Les hele innlegget til Finn W Fjellanger  i sin helhet under bildet fra prospektet i Kvartal 8.


Kan det være litt av dette Fjellanger også har i tankene i dagens gjesteinnlegg ? Når Kvartal 8 ble solgt på prospekt i 2010/2011 så ble kjøperne lovet kafeer med uteservering  og sydlandsk stemning i Smuget. Alle kan jo ta en titt oppom å se hva resultatet har blitt.  
 

 

Grandkvartalet – Reguleringsformål.

Hele kvartal 39, dvs. Grandkvartalet er regulert til privat formål. Med andre ord er verken Grandplassen eller den gjennomgående passasjen eller andre plasser i Grandkvartalet regulert til offentlig formål, og er således ikke offentlige plasser eller offentlig gjennomgangspassasje.

I Gehl Architects sine merknader anbefales bl.a. at utbygger bør vurdere å la Grandplassen m.m. bli et indre gårdsrom for beboerne i stedet for en offentlig plass. Det er muligens dette utbygger har hatt i tankene siden hele kvartalet inkl. passasjen og andre åpne plasser innvendig i kvartalet er regulert til privat formål. I det ligger også at passasjen og åpne plasser kan stenges for publikum når som helst med f.eks. porter etc. Dette kan fort bli en realitet dersom styrene i borettslaget, sameiet etc. vedtar å stenge passasjen m.m. dersom beboerne f.eks. på kvelds- og nattetid blir forstyrret av bråk i passasjen. Passasjen kan da stenges på kvelds- og nattetid etter butikkenes åpningstider, eller mer dramatisk permanent stengt for offentligheten. Dette er et valg beboerne etc. kan ta uten at kommunen kan hindre stenging av passasjen.

I den s.k. Passagen inn til bl.a. kafeen Hungry Hearth er passasjen stengt etter åpningstiden:


 

Passagen er åpen på dagtid.


 

, men stengt på ettermiddagen og natten etter butikkenes og kafeens åpningstid.

Finn W. Fjellanger

 

Les også gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *