Når man er interessert i en bolig, bør man skjele til om det er en stor, seriøs aktør som står bak, eller et «eplehage-firma» som kanskje ikke eksisterer om to år, sier i Trond Bøhlerengen SINTEF Byggforsk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Administrerende direktør i NITO Takst, Espen Fuglesang, er også klar på at det altfor ofte er store feil og mangler ved nye boligprosjekter. En årsak kan være tidspress. Ofte er det snakk om dagbøter hvis prosjektene ikke leveres til fastsatt tid. Det kan medføre hastverksarbeid.

En annen viktig årsak er at mindre, useriøse aktører bruker billig, ikke faglært arbeidskraft. Da klarer de kanskje å presse prisen på nye byggeprosjekter så lavt at større seriøse aktører ikke har mulighet for å konkurrere.

Rådet er derfor, ta med en fagkyndig person på forhåndsbefaring eller ved overtakelse. Da får man en uavhengig og objektiv vurdering av boligen. Man får dokumentert feil, og vil ha krav på å få feilene rettet. Bøkebloggen har tidligere hatt flere artikler om dette. 

Les også saken Bøkebloggen skrev 4 april 2016 om et stort byggeprosjekt 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *