Bøkebloggen har blitt kontaktet av flere personer som bor i sentrum av Larvik, både i Prinsegata og Bøkelia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Når varmen kommer så kommer også kloakklukt i gatene i sentrum. Spesielt ille er det nå i Prinsegata og i Bøkelia. Grunnen til dette er at Larvik kommune utsetter renovering av disse områdene. Renoveringen av kloakknettet i Prinsegata utsettes antagelig pga planene med Grandkvartalet ? 
Grunnen til lukt problemene skyldes at disse områdene fortsatt har septiktanker som må tømmes. Kloakken føres ut i gatene i felles rør hvor slukene i gatene også er tilkoblet. Disse slukene er så gamle at de ikke har vannlås og dermed stiger kloakklukt inn i boliger og butikker i områdene. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Bachs Hifi er så «heldig» at et av disse slukene ligger rett utenfor inngangsdøren til butikken. Det blir umulig å ha dørene oppe på varme dager. I det samme bygget er det laget leiligheter og alle disse har verandaer ut mot Prinsegata. Kloakk stanken er noen ganger så ille her at beboerne ikke kan nyte kveldsola på verandaene sine. 
Og de fleste i Larvik har vel vært innom kommunens parkeringskjeller ved Balkan i Prinsegata ? Her er det til enhver tid en forferdelig kloakk stank. 

Bøkebloggen har også blitt kontaktet av beboere i Bøkelia. Her det akkurat de samme problemene. Her har beboerne de ti siste årene fått opplyst av ansvarlige  i Larvik kommune om at det finnes planer om en total forvandling av Bøkelia , alle gater skal renoveres både over og under bakken. Men når ? 


 

Alle i Bøkelia ser frem til gatene skal se slik ut, men kan noen ansvarlige i Larvik kommune komme med et årstall ?

Beboere i Bøkelia som har kontaktet oss hadde fått dette svaret i 2009. Her har ansvarlige leder i Kommunalteknikk svart at anbudsinnhenting og kontrahering skulle foregå i 2010. Ingen ting hadde skjedd frem til 2013…. Og nytt brev ble sendt Larvik kommune


 

Og dette var svaret som kom fra Larvik kommune etter purring i 2013. «Våre foreløpige planer går ut på at et område i Lia startes opp som etappe 4 i 2016 og et nytt område i Lia i 2017. Men skjer det noe i 2016 eller blir planene ytterligere utsatt ?

Vi som har jobbet i private bedrifter og drevet med utbygging i flere bransjer er skremt over hvordan Larvik kommune kan drive på denne måten. Blir det ikke i det hele tatt satt krav fra toppledelsen og politikere at planer skal gjennomføres etter tidsplaner ?  Og hva med mål og resultat oppfølging i hver avdeling som igjen måles ned på hver enkelt medarbeider ? Er ikke dette på plass i alle seksjoner i Larvik kommune ? 

Og tilslutt så har vi et spørsmål til bygningskontrolløren i Larvik kommune. Hvis en eier av en enebolig hadde hatt et avløpsanlegg som det hadde stanket kloakk fra og nærmeste naboer hadde klaget på lukten. Vi tror faktisk da at eieren av denne eneboligen hadde fått et påbud/krav fra Larvik kommune om å montere vannlås på sluket i gården ? 

Hvorfor skal ikke Larvik kommune som eier av slukene i Prinsegata og Bøkelia få det samme påbud/ krav ? 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *