Bøkebloggen har fått med seg nyheten om at rådmannen i Larvik nå slutter, men hvorfor gir hun seg nå ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Rådmann Speilberg ble ansatt i Larvik i 2012 og siden hun nå takker for seg så blir hun antagelig ikke en kandidat til rådmann når Lardal blir en del av Larvik i 2018. 

Hun var ansatt  i Lardal kommune fra 2006 til 2009, for deretter å bli assisterende rådmann i Sandefjord. Meningen var at Speilberg skulle overta for assisterende rådmann Asbjørn Dag Hansen , når hans åremål gikk ut 1. november 2012, og inneha stillingen alene. I stedet ble hun ansatt som rådmann i Larvik. 

Bøkebloggen har fulgt med på hvordan politikere og administrasjon både i Sandefjord og Larvik har samarbeidet de siste 20 årene. Vi vil tro at Speilberg også har fått erfare at Sandefjord kommune har hatt en god politisk ledelse med samme ordfører fra 2003 og frem til i dag. Vi tror faktisk at dette er grunnen til at Sandefjord kommune og ordfører Bjørn Ole Gleditsch ble vinneren av av Kommunebarometeret 2016.

Administrasjonen i Sandefjord har også hatt samme rådmann Gisle Dahn som ble ansatt i 2003 . Han ønsker å slutte når Sandefjord slår seg sammen med nabo kommunene i 2017. Muligens dette er grunnnen til at Gisle Dahn har lykkes i Sandefjord kommune ?  

Bøkebloggen tror at Speilberg fikk en ganske annen opplevelse når hun kom inn som rådmann i Larvik i 2012 og frem til i dag. Hun var den fjerde rådmannen i perioden fra 2003 og frem til i dag og har måttet samarbeide med to ordførere i den samme perioden. 
Speilberg har fått oppleve et politisk miljø hvor det har vært dårlig samarbeid og mye «skittkasting». Samtidig har hun lagt en ny lederkabal og redusert et stort antall enhetsledere med fem kommunalsjefer.  

Bøkebloggen vet nå at det er mange i Larvik som lurer på grunnnen til hennes avgang. Når administrerende direktør i et stort firma som Larvik kommune med over 3000 ansatte sier opp sin stilling etter å ha gjennomført en så stor omorganisering så har hun muligens innsett at hun har satset på feil «hester» i ledergruppen ? 
Eller har hun mistanke om at hun har mistet tilliten hos mange av politikerne ? Dette har jo media skrevet om flere ganger før oppsigelsen kom sist uke. 
Eller har hun forstått at hun muligens ville fått hard konkurranse når ny rådmann skulle ansettes ved kommunesammenslåingen i 2018 ?

Eller stemmer det som hun skriver etter at oppsigelsen var sendt ? » Etter 4 år som rådmann i Larvik kommune har jeg latt meg friste av nye lederutfordringer, og har etter nøye overveielser takket ja til en stilling som fylkesdirektør for NAV Akershus. «

Samtidig kommer hun med følgende flott melding til Larvik kommunes 3000 ansatte. » Jeg er utrolig stolt over den jobb som gjøres i Larvik kommune, stolt av dyktige ansatte og vet det er mange viktige utviklingsprosjekter på gang. Jeg brenner for kommunens omfattende oppdrag og trives godt som toppleder i en flott organisasjon. «

Konstituering av ny rådmann i Larvik kommune vil mest sannsynlig skje i kommunestyremøtet i september 2016. Her må det komme en / ei som tør å utfordre ansatte og skape en helt ny kultur. Bøkebloggen håper det kommer en person med erfaring fra det private næringsliv som vet hva som skal til for å skape tillit både til ansatte og politikerne.

 

Bøkebloggen hadde et innlegg for noen måneder siden hvor flere av Larviks politikere gikk ut i media om tilliten til rådmann. 

Les også innlegget fra Thore Brastein hvor han skriver varmt om Snøhettas planer for Bøketunet.

Les også innlegget fra Finn W Fjellanger som skriver om Alfa Eiendom sine planer i sentrum. 

Les også innleggene fra Bøkebloggen angående pågående saker i Planutvalget. Hvem har sagt hva ?

Les også tidligere gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *