Bøkebloggen har lest alle 74 kommentarene som kom inn på Grandkvartalet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

74 kommentarer havnet i kommunens postkasse i løpet av de seks ukene reguleringsforslaget til prestisjeprosjektet lå ute til offentlig ettersyn, og alt fra enkle, håndskrevne merknader til omfattende dokumenter. 

60 av kommentarene kom inn i løpet de siste dagene. Bøkebloggen har lest alle sammen og dette var «morsom» lesing. Her har både familie og venner til utbyggerne kommet med masse «flotte» kommentarer. Alle ønsker seg kaffebarer, restauranter, mathaller, nye byrom, nye flotte gågater, og Grandplassen..

Har kopiert ut noen av kommentarene under, høres jo flott ut alle disse ønskene hvis alt dette blir innfridd. 

Jeg ønsker svært sterkt at Grandkvartalet blir godkjent slik det foreligger i dag. Jeg er oppvokst i Larvik og har til nå vært student i Oslo og har tenkt meg hjem til Larvik i nær fremtid. Det store problemet for meg er derfor at hjembyen min er kjedelig med alt for lite liv. Jeg opplever dessuten et stort behov for økt mengde arbeidsplasser, som jeg mener Grandkvartalet kan være med på.
Når man har opplevd storbyen virker ikke høydene i Grandkvartalet særlig stort, og er ikke en bekymring jeg har. Jeg bryr meg i sterkere grad om å få lov til å flytte hjem til et sentrum i vekst og et byliv jeg kan delta i. Ved å få en fin passasje mellom havna og sentrum vil dette åpne opp for folkeliv i gatene, slik at jeg kan sitte på kafé med mine venner og familie.
Jeg håper virkelig Grandkvartalet endelig kan bli godkjent slik at jeg med trygghet kan flytte hjem til Larvik, uten å savne storbyen for stort. Larvik er en by jeg er glad i, noe som gjør at jeg ønsker forandringer som kan gjøre den ennå bedre. 

Larvik by trenger en kjerne som kan bidre til og dra unge utdannede mennesker til byen. Larvik trenger også mer «liv» i byen og jeg vet at dette prosjektet kommer til og bli en bidragsyter til nettopp dette og samle folket mer i byen og at folk kanskje kommer hit istedenfor og samle seg på nordbyen. 

Larvik trenger absolutt nye arbeidsplasser, nye byrom og butikker for å bli en levende by. En moderne by hvor det vil være attraktivt for unge mennesker å bosette seg. Derfor støtter vi utbyggingen av Grandkvartalet. 

Grandkvartalet prosjektet som nå ligger ute på høringer mener jeg har mange av de kvaliteter som skal til for å få flere folk til å komme og oppholde seg i bykjernen/sentrum.
I tillegg vil vi få en ny flott gågate + «Grandplassen» – gjennom at Grandkvartalet åpner for en helt ny opplevelse fra Torvet og ned til Indre Havn. 

Vi må få fart i byen og få ryddet opp i gatene som ikke ser bra ut per dags dato. Dette tror jeg automatisk vil føre til at flere oppsøker byen. Det trengs flere kafeer og butikker i byen, noe jeg mener Grandkvartalet vil bidra med. Larvik som by trenger nye arbeidsplasser, boliger, handlegater og investeringer. Havneområdet trenger også et løft, da Grandkvartalet vil samle havn og sentrum.
Dette er en by, derfor ser jeg ingen problemer med høydene som ofte blir diskutert. Bygg høyere sier jeg! Jeg forstår ikke at dette er et problem. Ikke la dette stå i veien for de store mulighetene dette kan gi Larvik. Det er viktigere å få folk til byen og sette i gang de sosiale møteplassene. Så når Grandkvartalet er ferdig bygget vil det være med på å skape liv i sentrum som er essensielt. Jeg stiller meg meget positiv til utbygging av kvartalet, så jeg håper på at Larvik kommunestyre kan, så raskt som mulig, bestemme seg for å la Grandkvartalet komme igjennom. 

Her kan dere dere lese resten av de 74 kommentarene på Larvik kommunes hjemmeside. 

Dere som har skrevet disse flotte kommentarene, har dere virkelig tro på dette ? Hvis dere tar dere en tur opp i sentrum av Larvik i dag, så står det masse tomme butikk lokaler i sentrum. Butikkene går konkurs på grunn av grådige eiere av bygårdene som krever skyhøye leier. Og unge handler på nettet i stedet for å støtte byens forretninger. 
Kvartal 9 er akkurat ferdigstillt og ca 20 leiligheter står ledig. Betyr dette at leilighets markedet i sentrum allerede er mettet ? Næringslokaler i Kvartal 9 og Senter 18 står tomme, betyr dette at dette markedet også er mettet ? 
Tror dere utbyggerne av Grandkvartalet vil dumpe leieprisene den dagen kvartalet står ferdig ? Og alle dere unge som gjerne vil flytte hjem til Larvik igjen, ser dere for dere at Grandkvartalet blir plassen der skal stifte familie? Vi har mer tro på at Grandkvartalet blir leiligheter for 60 + folket ! 

 

Les også innlegget fra Thore Brastein hvor han skriver varmt om Snøhettas planer for Bøketunet.

Les også innlegget fra Finn W Fjellanger som skriver om Alfa Eiendom sine planer i sentrum. 

Les også innleggene fra Bøkebloggen angående pågående saker i Planutvalget. Hvem har sagt hva ?

Les også tidligere gjesteinnlegg fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *