Larvik kommune hadde forkjøpsretten i 2010 men benyttet den ikke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er Forsvarets gamle hytte og Telenor sin kommunikasjons mast som gir mobildekning i store områder fra Ula til Kjerringvik

Kjerringfjell ligger mellom Ula og Kjerringvik og er høyste toppen i gamle Tjølling kommune. 117 meter over havet har du panorama fra Østfold-kysten til Telemark og 360 graders utsikt. 

Mange husker at Forsvarets anlegg på Kjerringfjell ble lagt ut til salgs i 2011. Se prospektet . Da ble også disse bildene lagt ut i Sandefjords Blad. Ta en titt på linken. 

Larvik kommune hadde i 2010 forkjøpsrett til takst på kr 1,5 mill når Skifte Eiendom la den ut for salg. Kommunen takket den gangen nei til dette og de la heller ikke inn noe bud på eiendommen. Fritidseiendommen ble i stedet solgt til en privat kjøper som fikk tilslaget på kr 1 mill. 

Nå viser det seg at Larvik kommune har angret seg og det er nå kjørt en prossess hvor eiendommen er omregulert. Formålet med reguleringen var å sikre eiendommen til allmenn bruk, herunder bruk av den gamle signalstasjonen til friluftsliv i regi av almenne friluftsorganisasjoner. For å nå formålet ønsker Larvik kommune å erverve eiendommen. 

Larvik kommune håper nå at et erverv kan gjennomføres med grunnlag i en frivillig kjøpsavtale mellom Larvik kommune og eieren som kjøpte dette i 2010. Da reguleringen gir kommunen mulighet til å ekspropriere eiendommen med hjemmel i plan- og bygningsloven, vil en kjøpsavtale naturlig måtte baseres på prinsippene for verdsettelse ved ekspropriasjon. 

Det skal bli spennende å følge denne saken. Antagelig må Larvik kommune nå betale den erstatning domstolene fastsetter ved en ekspropriasjon og i tillegg måtte betale motpartens advokatomkostninger. I tillegg så har Larvik kommune allerede brukt mye tid og penger på å utarbeide reguleringsplanen. 

Muligens noen i Larvik kommune kunne kommentert hvorfor ikke forkjøpsretten ble benyttet i 2010 ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Forsvarets bunkers anlegg som nå er solgt til en privat eier.

Larvik kommune hadde forkjøpsretten til å sikre seg anlegget. Mange av brukerne sendte brev til ordfører Riise Jensen i 2010, men til ingen nytte. Les brevet her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Forsvarets hytte

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Telenors mast. 

Ta også en titt på denne linken på sleksdata.no med mange fine bilder fra Kjerringfjell. Også feilaktig kallt Kjerringberget…

Hvis noen ønsker å ta turen til Kjerringberget så har Tor Arne Paulsen laget en flott beskrivelse på Ut.no. 

Kontakt gjerne Bøkebloggen på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har tips om andre saker.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *