«Takker for Flessums kommentar i dag, er enig i alt som klart men røft skrives men minner om at fylkesmannens siste någjeldende dokument nettopp er kommet oss i hende», skriver byggmester og takstmann Oddvar Andreassen i dagens gjesteinnlegg. 

Hele saken kan dere lese under bildet av indre havn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Positiv kommentar til Flessum

Takker for Flessums kommentar i dag, er enig i alt som klart men røft skrives men minner om at fylkesmannens siste någjeldende dokument nettopp er kommet oss i hende, det er datert 17.06.16 og sendt «oss» senere (midt i ferietiden). Ingen fra pressen eller det offentlige har offentliggjort noe fra dokumentet til befolkningen før undertegnede refererte deler av innholdet i en kommentar i ØP den 27.08.16

Innholdet/standpunktet i dokumentet fra fylkesmannen viser at Gulla Løken og Rune Høyseth med sine politikere kan kompromisse seg fram herfra til månen og tilbake igjen uten å lykkes, til syvende og sist vil den allerede overordnede byplan med sine mål, plan og bygningslovens § 12-3 ledd og frem for alt fylkesmannens standpunkt bli det som til slutt vil gjelde for området.

Det er først da jeg foreslår det som fylkesmannen senere sier, at vi må jobbe videre med saken for å finne en ANNEN løsning. Eneste løsning må da bli å få større horisontalt areal og fordele bygningene på, først da kan man bygge en bærekraftig bygningsmasse uten tårn.

Ja jeg har vært noe upresis vedr kvartal-beskrivelse i denne omgangen men mener det jeg tidligere har detaljbeskrevet, fra Taulowsvingen til Rombergbakken, vi kunne gjerne også tatt med kvartalet mellom Rombergbakken til Bøkkerbakken, bevart alle gamle verneverdige bygninger mot Storgata men planlagt byfornyelse på det øvrige arealet.

Husk. En byfornyelsesplan er noe vi gjør sjeldent og resultatet skal stå seg for alle fremtidige generasjoner i flere hundre år, derfor må vi gjøre en god jobb nå. Tiden er nå. Det kan ikke være sånn at vi skal forandre den overordnede byplan hver gang en ny utbygger kommer på banen og skal «ta et kvartal».

Hvis vi byplanlegger nå for fremtiden i henhold til det fylkesmannen legger opp til (fornuftig standpunkt) vil vi automatisk «hjelpe» alle fremtidige utbyggere herunder Hansen og Røed til å kunne bygge lavere men allikevel bærekraftig, noe hjelp utover dette har jeg selvfølgelig ikke tenkt å gi dem.

Igjen: Skal vi skape ett større, levende, moderne og pulserende sentrum må vi ta tak i sakene å gjennomføre en NY byplanlegging, det finnes ikke noe annen vei å gå.

 

Oddvar Andreassen

Tenvik.

 

Les også John Flessums tidligere innlegg » De trenger ingen hjelp»

Les også fredagens sak om forslaget til fortetting på Mesterfjellet i Larvik sentrum

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *