«Hva er status på tiltakene som ble satt i gang på folkemøtet på Bøkeskogen Eldresenter 31 august 2015 » spør dagens gjesteblogger Arne Sandnes. 

Les hele innlegget under bildet. 

 

Hva har ordfører og politikerne gjort etter folkemøtet på Bøkeskogen Eldresenter 31 august 2015 ?

I går var det et år siden det store folkemøtet på Bøkeskogen Eldresenter hvor ordfører, politikere fra alle partiene og kommunalsjef Karen Kaasa var invitert inn for å sette fokus på eldreomsorgen i Larvik kommune. 

En av politikerne som var tilstede kom med denne kommentaren «Før vi kan begynne å snakke om noe som helst må vi begynne å drive lovlig innen eldreomsorgen i Larvik kommune.» Denne uttalelsen kom etter at lege Arne Bredvei hadde informert om hva som sto i Verdighetsgarantien. Og alle ble skremt når de hørte at de ansatte har så liten tid til hver enkelt beboer at de noen ganger ikke har noe annet valg enn å la avføringen gå i buksa.

I sommer  har Karen Kaasa, kommunalsjefen for helse og omsorg, vært ute i hardt vær. Blant annet har Inger Johansen, fastlege og forsker, skrevet to kritisk leserinnlegg med fokus på Larvik helsehus  og mange fikk også med seg historien til Torgeir W. Skancke som opplevde å møte «Den kommunale muren».

Den siste uken har det vært et voldsomt engasjement i media om den planlagte omorganiseringen i Hjemmesykepleien hvor de lokale avdelingene blir flyttet vekk fra sykehjemmene og inn til lokaler på Kanalkaia i Larvik. Lege Arne Bredvei sitt leserbrev «Omorganisering til det verre?» kan dere lese her. 
Også tidligere overlege Kjell O. Skavdal hadde et innlegg denne uken «Overlege Skavdal etterlyser svar fra Karen Kaasa.»

Jeg oppfordrer herved alle politikere, Karen Kaasa, alle som var tilstede på møtet og alle andre som brenner for denne saken og sette av to timer og høre opptak fra dette møte som ligger ute på Østlands Posten sin hjemmeside. Følg denne linken. 

Møteleder Arne Bredvei overleverte et mandat til ordføreren på slutten av møtet og han ga forøvrig utvalget frist til mars 2016 med å komme med forslag til løsninger / forbedringer. 

Til slutt så utfordrer jeg ordfører Rune Høiseth til å  informere Larviks innbyggere i media om hva som har skjedd med utvalget og om han er fornøyd med resultatet.

Jeg begynner å lure på om noe er gjort i dette utvalget og om lovnadene fra politikerne bare var «valgflesk» ?

All kritikken som hagler for tida – den kommer faktisk ikke uten grunn. 

Larvik, 1 september 2016
Arne Sandnes

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere ikke ønsker å kommentere på blogg eller Facebook.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *