«I dag så er det for mange etater og for mange sjefer som faller inn under hjelpeapparatet i Larvik.«, lyder ordene til Ole Pettersen i dagens innlegg.

Les hele innlegget til Ole Pettersen under bildet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Helse og sosial 

Nok en gang vil man fraskrive seg sitt ansvar ved hjelp av en såkalt bruker undersøkelse. De som ikke får den hjelpen de har krav på, ja de svarer da ikke på noe slikt. De fleste av dem har nok med sin kamp med systemet som svikter dem. Når man blir motarbeidet gjennom mange år så stoler man ikke på systemet som er satt til å hjelpe. De som er satt til å lede de respektive etatene må da skjønne at skal man hjelpe så krever det vilje og ikke minst at man setter folk som klarer og handtere folk som sliter i de rette jobbene.  Man er også flinke til å tenke økonomi i en slik diskusjon. Det er billigere og hjelpe de som trenger det på et så tidlig stadie som mulig. Ikke vente til man må inn med ekstremt mange resurser får og rydde opp. Enkelte trenger ikke store ting. De trenger trygghet rundt seg.

Men der det blir sviktet mest er oppfølging og etter syn av brukere og av utstyr som mange er totalt avhengig av. Når skal man tenke på det menneskelige opp i dette. Man må forholde seg til utrolig mange forskjellige mennesker i dette. Skal man ha oppfølging så bør man vel egentlig ha et menneske man kan ha som kontakt person slik at man kan med letthet si i fra om ting. Dette ville gi trygghet og ikke minst det ville være et enklere system med tanke oppfølging av de enkelte. I dette bør det være da et system som følger de enkelte brukerne slik at det blir enklere og se hva som skjer og hva som blir gjort.

I dag så er det for mange etater og for mange sjefer som faller inn under hjelpeapparatet i Larvik. Hvem er egentlig den øverste daglige lederen for dette? Vi som såkalt er brukere vi får ingen info om det som skjer. Nye folk dukker opp og plutselig til helt andre klokkeslett og dager. Og hva med sikkerheten rundt dette. Har vi noen garanti får at de som står på døra vår er fra Larvik kommune? Og hvem har ansvaret for at de som ikke klare og ivareta seg selv får hjelp?

 

Ole Pettersen

Utsiktsveien 20H

3257 Larvik

 

Les også innlegget til tidligere overlege Kjell O. Skavdal hvor han etterlyser svar fra kommunalsjefen i Larvik kommune. 

Les også den skremmende historien ,«Min mor opplevde et smertehelvete», om datteren som kjempet for syn dødssyke mor for å få en plass på lindrende avdeling. 

Ta også en titt på Bøkebloggens innlegg » Halvparten av sykehjemspasientene har en smertefull død».

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere ikke ønsker å kommentere på blogg eller Facebook.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *