I Larvik ser det dessverre ut til at byplanen har spilt fallitt. Det er ene og alene politikerne som bestemmer i plansaker.

PixEdit 8.0.12.15 (QSUKUONPWKNP ) Twain skannet bilde with Copyright CANON ELECTRONICS INC. 1.1.11310.29001, serial

VERDIEN AV VÅR BYPLAN = 0 ?

Mange spør seg om vår nylig vedtatte byplan har null verdi og ikke engang verdt papiret den er trykket på.

For hvis det er slik at våre lokalpolitikere fritt kan synse som de vil, og bl.a. lage sin egne høydebegrensninger i forbindelse forslag til nye reguleringsplaner i sentrum av Larvik, har byplanleggingen kommet helt ut av kontroll. Og når politikernes synsinger er avgjørende for hva de kan tillate som byggehøyder som langt overskrider høyder fastsatt som retningslinjer i nylig vedtatt byplan, er vi på gale veier.  Når deres synsing i tillegg er basert på påstander fra eiendomsspekulanter om mangelfull inntjening på prosjektet, er galskapen fullstendig satt i system.  Og at det på toppen av det hele er disse udokumenterte påstandene som ene og alene er bestemmende for politikernes godkjenning av en reguleringsplan, blir det om mulig som verst.

Med andre ord spiller det liten rolle om det er satt en anbefalt høydebegrensning på for eksempel 6 etasjer, når utbygger påstår at de må bygge 12 etasjer, eller evt. 20 etasjer eller mer, for å oppnå fortjeneste i prosjektet. Selvfølgelig må politikerne etterkomme et slikt krav. Skulle bare mangle. Vi lever da vel i et demokratisk samfunn der vi på demokratisk vis har laget overordnede planer som man skal forholde seg til. 

I Larvik ser det dessverre ut til at byplanen har spilt fallitt. Det er ene og alene politikerne som bestemmer i plansaker. Politikerne har overtatt rollen som byplanlegger. Vi kan alle lene oss godt til rette i godstolen og overlate ansvaret for byplanleggingen  i Larvik til våre politikere. For ca. 2 år siden ble det utlyst en stilling som byplanlegger i Larvik kommune.  Stillingen er ennå ikke besatt.  Med lokalpolitikere bl.a.fra Larvik Høyre og Larvik Frp og evt. andre politiske meningsfeller ser vi i Bøkebloggen ingen grunn til å ansette en byplanlegger. Det er sjelden vi ser et bedre forslag til fremtidig innsparing.

I mens kan vi sitte rolig på sidelinjen i trygg forvissning om at byutviklingen i Larvik er ivaretatt på beste måte, av våre eksperter på byplanlegging: Nemlig våre innvalgte lokalpolitikere som har vår fulle støtte..

Skal vi le eller gråte?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *