Trygt å bo, enkelt å leve i nye omsorgsboliger på Tjøllingvollen


 

Larvik kommune arrangerte informasjonsmøte om Husebyjordet omsorgsboliger i kafeteriaen på Tjølling sykehjem på Tjøllingvollen mandag 26. september 2016 kl. 17.30.

Larvik kommune stilte med representanter fra boligkontoret, eiendomsavdelingen og helse/omsorgsavdelingen. 

Det ble stilt et spørsmål fra salen på starten av møtet. Hvorfor prosjektet hadde fått navnet Husebyjordet i stedet for Husebykroken som er det riktige navnet på boligfeltet. Prosjektleder beklaget dette og at dette var en liten «blemme». Husebykroken har som kjent også sin egen stein med navnet på. 

«På Husebyjordet (kroken) skal det være trygt og godt å bo hjemme lengst mulig. Her får du det du trenger for å nyte og glede deg over livet, alene og sammen med andre i et fellesskap,» er noe av det vi fikk høre. Se link til prosjektet.

Det som overrasket oss var at det ikke skulle være et «tett» samarbeid med pleiere og nettverk på Tjølling Sykehjem. Vi trodde faktisk at dette var grunnen til at Larvik betalte ca 8 millioner for denne tomten ? Ansatte i Helse og Omsorg fortalte de fremmøtte at det var Hjemmesykepleien fra Kanalkai som skulle serve beboerne i de nye 16 leilighetene. 

Vi har derfor full forståelse for at noen politikere satte foten ned og mente at Larvik kommune kunne kjøpt en billigere tomt. Se link

Og hvorfor ikke nå bygge opp en ny «Søbakken modell på Tjøllingvollen ? Alt ligger til rette for det, Tjøllingvollen har legesenter, tannlege, sykehjem, butikk, gode bussforbindelser til Larvik, Sandefjord og Oslo. 

Vi tror faktisk mange mener det etter all støyen om organiseringen i Helse og Omsorg i Larvik. Hvorfor ikke bygge en modell som fungerer ?

Tilslutt er vi også overrasket over den veldige fokus på moderne kommunikasjons- og varslingsteknologi i hver leilighet. Vi har de siste årene sett hvor vanskelig det er for gamle mennesker å få en trygghetsalarm i Larvik kommune. Dette gjelder både i omsorgsboliger og hjemme i private boliger. 

Men vi regner med at dette nå er historie og at ALLE som har behov og søker umiddelbart får innvilget trygghets alarm ? Og at alarmsystemer fra 1980 tallet nå er byttet ut med moderen systemer ?

 

Les også innlegget til «Søster» Lia hvor hun etterlyser svar fra Larvik kommune. 

Les også innlegget til tidligere overlege Kjell O. Skavdal hvor han etterlyser svar fra kommunalsjefen i Larvik kommune. 

Les også saken fra en bruker om hans erfaringer «Helse og sosial»

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere ikke ønsker å kommentere på blogg eller Facebook.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *