«Therese Johaug er ingen juksemaker! «, skriver Bøkebloggens gjesteblogger, tidligere bedriftseier og Høyre politiker John Flessum

Les hele innlegget under bildet. 


Foto: theresejohaug.no

Therese Johaug er ingen juksemaker!

Therese Johaug har testet positivt på et forbudt stoff som hun har fått inn i kroppen ved å smøre en salve på en sår leppe. Denne gang uten å se nøye nok på salvetubens emballasje som var merket Doping. Det er ingen ting som tyder på at den rutinerte toppidrettsutøveren har hatt til hensikt å dope seg gjennom leppebehandlingen. ( Påtalenemda har akseptert Johaugs framstilling av fakta om hva som har hendt.) Altså står vi overfor en ganske enkel menneskelig GLIPP.

Juksemakere derimot inntar stoffer med viten og vilje i den hensikt å skaffe seg selv en fordel overfor sine konkurrenter. Det er forbudt og burde etter undertegnedes mening medføre utestengelse for alltid.

Idrettsverdenen har derfor opprettet et organ, WADA,  som har som formål å påse at rettferdighet opprettholdes innen idretten. Skulle WADA straffe Johaug for et eller annet i denne saken så er de milevis unna å besørge rettferdighet. Johaug har i mange år deltatt i toppidrett og stått på pallen utallige ganger. Det har antagelig medført hundrevis av dopingtester i og utenfor konkurranser. Alt annet enn frifinnelse vil være en uakseptabel avgjørelse i saken. Det må da vel finnes rettssikkerhet også for idrettsutøvere. En hvilken som helst straff for hennes GLIPP, vil ødelegge hele hennes karriere, både i fortid og framtid. Hun er allerede av media utenlands betegnet som juksemaker. Det eneste som kan rette opp dette, og forsvare rettferdigheten, er en full frifinnelse fra WADA. Vi publikummere aksepterer ikke dette. Therese Johaug er ingen juksemaker!

4.12.2016.

John Flessum

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *