Vi bygger med for lav kvalitet i Norge i dag – utskifting av materialer og komponenter allerede kort tid etter ferdigstillelse er et enormt problem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

«Money talks – quality walks»

 Om ansvaret for den dårlige kvaliteten ligger hos arkitekten, hos utbygger, hos entreprenøren eller hos andre involverte har ikke vi noe svar på, men vi må forvente at byggebransjen klarer å levere KVALITET som holder over tid. Kombinasjonen av dårlig tid, krav til inntjening og ansvarsfraskrivelse påvirker dessverre kvaliteten på alt som bygges i dag. 

Teamet bak Bøkebloggen var for noen uker siden på «studietur» til Oslo. Siden flere av hos har gode kontakter hos flere arkitektfirmaer så besøkte vi et av disse. Det var skremmende å høre hvordan useriøse utbyggere «skviser» ned på kvalitet på byggene etter de er godkjente i kommunene. Det hender faktisk at arkitektene må si stopp, dette kan vi ikke være med på.
Og nå begynner vi dessverre å se resultatet av dette, flere kommuner trekker nå tilbake ferdigattester på store byggeprosjekter pga feil og mangler som oppstår etter kort tid.  

Bøkebloggen hadde et innlegg 7 mars 2016 hvor vi skrev litt om forskjellige type utbyggere. Her ba vi om tilbakemeldinger fra leserne slik at vi kunne sette fokus på dette. Vi har dessverre fått mange tilbakemeldinger som beviser at det er altfor mye reklamasjoner på nye bygg. Vi spør derfor leserne på nytt om hva dette skyldes.

Skyldes dette useriøse utbyggere som bygger billig og selger dyrt ?

Skyldes dette bruk av dårlige håndverkere på de store prosjektene ?

Skyldes det at forskrift om teknisk krav TEK 10 ikke er oversatt til polsk og litauisk ?

Skyldes det at byggemøter må avholdes på engelsk med tolker og at viktig informasjon ikke når frem til utførende arbeidere ?

Skyldes dette at det er slutt på kontrollen fra byggesak i Larvik kommune / andre kommuner ?

Skyldes dette at det nå har blitt for «tett» dialog mellom utbyggere og Byggesak i Larvik kommune / andre kommuner ?

 

Les også saken Bøkebloggen skrev 4 april 2016 om et stort byggeprosjekt hvor det var jukset med det meste. 

 

Les også gjesteinnlegget fra byggmester og takstmann Oddvar Andreassen. » Bygge. Plansaker med forviklinger. » 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *