«Men i Larvikland der kan alt gå an,» skriver kveldens gjesteblogger Svein W. Løsnæs

Les hele innlegget under bildet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Bakvendtland 

Per Manvik oppfordrer Arbeiderpartiet til å gå opp en etasje og stemme på hans forslag for å få et enstemmig Grandvedtak. Det er dessverre det Grandsaken dreier seg om i siste runde.

Den samme Manvik stemte i planutvalget for to år siden for at Grandplanen ikke skulle legges ut til offentlig ettersyn ut fra at tårnenes høyde uansett ikke ville bli godtatt. I tillegg til FrP stemte KrF og Venstre for forslaget. De samme partiene går nå inn for at utbyggerne skal få det som de vil.

Arbeiderpartiet, SV, Sp og Høyre ville derimot den gang legge ut forslaget «for å test det», som rådmannen, tilsynelatende under stor tvil, hadde kommet til selv om han mente det ikke var noen faglige argumenter for høyden på tårnene.

Arbeiderpartiets medlemmer satte etter hvert bremsene på, men ordføreren var ute med støtteunderskrift til utbyggernes forslag. Han ville ha kompromiss, men uten i det hele tatt å vite hva rådmannen kom til å foreslå. Ikke lett for rådmannen å få en slik klar beskjed fra ordføreren.

Høyre omfavnet straks kompromissforslaget, men hadde jo vært for høye tårn fra begynnelsen av. Høyre hadde også alene gått imot et vedtak i planutvalget om at høydene var utfordrende for bymiljøet og topografien. Per Manvik var for.

Det har ikke skjedd mye som endrer hovedinnholdet i saken i forhold til høyder siden da, snarere tvert imot. Noe må likevel ha skjedd siden så mange har byttet ståsted. Men i Larvikland der kan alt gå an.

Kanskje det heller er Per Manvik som bør gå en etasje ned – minst.

Svein W. Løsnæs

 

Les også saken til Kjell R. Hansen fra mandag. 

Les også saken om Egil Lærum som meldte seg ut av FRP pga av Grandsaken. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *