«Jeg synes Larvik kommune har gjort for lite for å hedre bysbarn som har gjort seg fortjent til oppmerksomhet,» skriver Morten Bakkeli i kveldens gjesteinnlegg.

Les hele innlegget under bildet. 


Foto: Roy Olsen

Finn»s gate på Langestrand

Jeg synes Larvik kommune har gjort for lite for å hedre bysbarn som har gjort seg fortjent til oppmerksomhet. Larvik har nemlig fostret flere personligheter enn Thor Heyerdahl. Det pågår nå en prosess hvor flere gater og veier i kommunen skal skifte navn. Innbyggerne har blitt oppfordret til å sende inn navneforslag. Jeg har sendt inn en del.

Fristen har utløpt, men det er gjerne en person jeg vil trekke fram som fortjener å få oppkalt en gate etter seg. Jeg håper at navnekomiteen vil vurdere mitt forslag, til tross for at fristen har utløpt. Larviksfolk i flere generasjoner kjente ham  – ikke fordi han hadde foretatt store ekspedisjoner i Stillehavet, skrevet romaner i flere bind eller gjort seg bemerket som kunstmaler. Nei, folk kjente ham utelukkende for den personen han var: en naturlig gledesspreder. Jeg tenker på Finn Andreassen. Det var vel nesten bare Finn og Elvis som larviksfolk visste hvem var bare på fornavnet.

De fleste i Larvik har en eller annen historie de forbinder med Finn. Han elsket Falken Redningstjeneste og IF Fram. Finn var et «menneske man minnes», som har satt dype spor etter seg i folks bevissthet.

Ved å oppkalle en gate etter Finn viser byen også at den viser omsorg for psykisk utviklingshemmede, de som Inger Hagerup så vakkert omtalte i sitt dikt «Våre små søsken», og at en nødvendigvis ikke bør bli husket for store bedrifter, men fordi man er seg selv – til glede for sine medmenensker. 

Finn var knyttet til Langestrand. Finns gate må ligge i den bydelen han vokste opp og bodde i.

 

Morten Bakkeli

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *