«Ordfører Høiseths skjebne er vel pga. hans handlemåte i GK saken noe usikker ved neste kommunevalg i 2019», skriver søndagens gjesteblogger Erik A. Sørensen


Foto: Erik A. Sørensen

GUTTA I RØYKEN

Kommunalminister Jan Tore Sanner besøkte Kjærra Fossepark, Lardal, den 20.1.2017. Lardal og Larvik kommuner, som blir en ny kommune 1.1.18, forbereder seg til sammenslåing og ministeren ønsket bl.a. å lære om arbeidet som gjøres i denne sammenheng. Ministeren er her flankert av nåværende og fremtidig ordfører Rune Høiseth (t.v) i Larvik kommune og Knut Olav Omholt (t.h.), som er ordfører frem til 31.12.2017 i Lardal.

Som den sammenslåingsmotstanderen jeg har vært, kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg med å forevige dette øyeblikket. Ordfører Høiseths skjebne er vel pga. hans handlemåte i GK saken, i skrivende stund, noe usikker ved neste kommunevalg i 2019, Omholts dager som ordfører for Lardal er snart talte, og reformen som ministeren har kjempet med nebb og klør for de siste årene, har delvis havarert og gått opp i røyk…

Ikke i alle land hvor man kan sette seg ned sammen rundt bålet og diskutere med en minister og gi klart uttrykk for helt andre meninger på enkelte områder. Ytringsfriheten står sterkt hos oss i Norge og godt er det! Dette bidrar også til at Norge er et svært godt land å bo og leve i! Gjennom god meningsbrytning kommer man som regel frem til de beste løsninger, selv om ministeren neppe endrer mening om bl.a. kommunereformen, uansett om og hvor mye jeg hadde diskutert med ham i Kjærra.

Blid, folkelig og jovial var ministeren og han, gjerne med hans familie, er hjertelig velkommen tilbake til Lardal og til f.eks. Klatreparken Høyt & Lavt til sommeren!


Erik A. Sørensen
Medlem Fellesnemnda Lardal og Larvik

 

Ta også en titt på lørdagens innlegg «Rådmann og stolleken»

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *