Det er ikke bare næringsminister Mæland som har tildelt toppverv ti sin venn, Larvik kommune har faktisk opplevd det samme siste året.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 Bøkebloggen skrev tidligere i sommer om bryggesaken på Lamøya. Denne saken engasjerer tydeligvis Larviks innbyggere og det kom inn mange tips. 

Tom Henning Ruud burde absolutt sørget for en nærmere habilitetsvurdering før han ansatte Arne Nicander i sin nye jobb i Larvik kommune. Dersom Ruud og Nicander har et nært personlig forhold, vil Ruud være inhabil og sannsynligvis ikke burde foretatt ansettelsen. 

Flere mener nå at ansettelsen av Arne Nicander som leder i kommunalteknikk i Larvik kommune bør granskes for å undersøke om ansettelsen har foregått på korrekt måte og at best kvalifiserte søker fikk jobben. ØP omtalte saken om brygga og ansettelsen av Nicander 26 mai 2016 .
I følge ØP ble ansettelsen av Nicander foretatt  av et ansettelseråd bestående Tom Henning Ruud, venn av Nicander, og hovedverneombud Kjellaug Olsen, æresmedlem i skøytegruppa i Fram hvor Nicander har vært aktiv skøyteløper og senere primus motor for skøytegruppa.

Det var også en kjent sak for «ansettelsesrådet» at Nicander hadde vært og fremdeles er i konflikt med kommunen siden 2007 vedrørende den ulovlig oppførte brygga. For å unngå videre spekulasjoner om hvorvidt denne ansettelsen har foregått på en korrekt måte og at best kvalifiserte søker har fått jobben og at spekulasjonene som går om kameraderi har vært utslagsgivende ved ansettelsen, bør kommunen ved Kontrollutvalget granske denne ansettelsen.
Leder for Kontrollutvalget er for øvrig Gjert Gjertsen, som er grunneier på Lamøya hvor Nicanders hytte og brygga befinner seg. Gjert Gjertsen er av den grunn muligens inhabil i saken.

Leder i Kontrollutvalget Gjert Gjertsen eller nestleder Live Jetlund må nå komme på banen for å gjøre jobben de har blitt satt til, nemlig å få på bordet om denne ansettelsen har foregått på lovlig vis og kalle inn «ansettelsesrådet» for å forklare seg. 

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg om Kontrollutvalgets oppgaver i Larvik kommune. 

Ta også en titt på et tidligere innlegg, Lettere å få tilgivelse enn tillatelse. 

Les også Egil Lærums Åpne brev til rådmannnen hvor han etterlyser svar.

Les også innlegget fra Thore Brastein hvor han kommenterer tidligere innlegg. 

Les også innlegget fra Finn W Fjellanger som skriver om Alfa Eiendom sine planer i sentrum. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *