«Tverrpolitikk er jo i seg selv mangel på tillit til at etablerte partier kan finne frem til gode løsninger for folk flest,» skriver Bjørn A Jenssen i lørdagens innlegg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Tverr politikk

Jeg takker Erik A. Sørensen for hans innlegg i ØP 17.ds.. Her påtaler han min negative omtale av politisk evne til å prioriter ting fremfor mennesker. Ironiene i min kommentar «Verden vil bedras» i ØP 15.ds. har gått Sørensen ganske forbi.

Kommentaren poengterte den forskjellen mellom politiske programmer og realpolitikk som folk flest har kjent på i årevis. For eksempel politiske festtaler om nærmiljø samtidig med nedleggelse av skoler; dårlig begrunnede millioner til konkurstruet håndball mens hjemmehjelpen løper om kapp med stoppeklokkene; fin sittestilling i tilløpet; det lugget på hoppet; mageplask på kulen.

Politiske ledere mener ikke alltid det motsatte av hva de sier. Men det gjør Sørensen helt åpenbart fra sin posisjon i Lardal Tverrpolitiske Liste. Ærlighet er en dyd selv pakket inn i dobbeltmoral. For mens han nærmest uhemmet hyller Larvik i sitt innlegg, dog uten kildehenvisninger, snakker Sørensen og hans liste konsekvent ned Lavik kommune fra sine hjemmesider. Å slå seg sammen med Larvik er å miste begge skiene i svevet, skapes det inntrykk av. Legevakta neste. Om den da ikke er flyttet til Sandefjord eller Tønsberg?

Kommunen styres av politikere og byråkrater. Tverrpolitikk er jo i seg selv mangel på tillit til at etablerte partier kan finne frem til gode løsninger for folk flest. Slik møter politikeren fra Lardal seg selv knallhardt i sin politiske svingdør. Tilstedeværelse av Sørensen og hans tverrpolitiske liste i en sammensluttet kommune vil åpenbart ikke bringe mer vann i institusjonelle dusjer.

Erik A Sørensen siterer Ivar Aasen. Kanskje vel uvitende om at Aasen (og Garborg) fra posisjoner  i norskdomsrørslas radikaliserte kulturnasjonalisme på midten av 1800-tallet ivret for en norsk språklig tostatsløsning. Programmet var splittende og til syvende og sist mislykket. Fremtiden skulle på alle måter vise seg å kreve samhandling nasjonalt og internasjonalt. Det er det større og livskraftige kommuner handler om.

Bjørn A. Jenssen

 

Les Erik A Sørensen tidligere innlegg «Larvik med svært godt omdømme – realitetsorientering !»

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *