«De som er valgt av folket for å tjene folket – tjener absolutt ikke folket på best mulig måte med en slik adferd,» skriver Erik A. Sørensen i dagens gjesteinnlegg.

Les hele saken under bildet.


FOTO: vg.no

Østlands-Posten hadde den 7.3 en reportasje om gratis billetter til folkevalgte i Larvik og Lardal kommuner med bl.a. gratis servering. Redaktøren i ØP forsvarer denne praksisen i avisens leder artikkel 9.3. Lenke her: «Når det inviteres»

Erik A. Sørensen, folkevalgt i Lardal, mener kommunestyrepolitikere burde takke nei til slikt. Han skriver følgende:

BØR INNBYGGERNE BETALE VIP «TREATMENT» FOR FOLKEVALGTE PÅ LHK KAMPER?

Redaktør Svendsen forsvarer i ØP’s lederartikkel 9. mars at Larviks folkevalgte, samt nabokommunens folkevalgte i Lardal, ikke burde ha noen som helst betenkligheter eller skamme seg over at innbyggerne i Larvik over skatteseddelen dekker VIP arrangementer hos LHK for folkevalgte. Dette er VIP arrangement nummer to, kort tid etter at kommunestyret bevilget millionbeløp til klubben den 15.2.2017. Jeg undres på om de mange innbyggerne som strever fra dag til dag for å få endene til å møtes, har samme oppfatning som redaktøren? Synes bl.a. de som ikke har mulighet til å gå på slike kamper og andre som ikke er særlig interessert i håndball, at det er helt greit at de folkevalgte med nå også redaktørens velsignelse flotter seg på deres bekostning?   

Jeg mener det er og blir helt feil å bevilge innbyggernes penger til noe, for så å akseptere gjenytelser og VIP behandling som andre «vanlige» innbyggere bare kan drømme om! Her er det ikke bare snakk om at inngangsbilletten dekkes av LHK for å fylle opp hallen, men det er helt andre kostnader som bevertning, møte med landslagssjef og spillere m.m. De som er valgt av folket for å tjene folket – tjener absolutt ikke folket på best mulig måte med en slik adferd.

Da jeg den 7.3. prøvde å kjøpe billetter for min familie, for nå hadde denne kampen virkelig tent vår interesse, opplevde jeg at de fleste billetter på søndagens storkamp allerede var revet bort. Så vi må nok følge kampen på en annen måte. Men en smekkfull hall med eller uten «politikerpamper» på tribunen med tilhørende VIP behandling, bugner for en fantastisk stemning og en kjempeopplevelse! Jeg ønsker LHK lykke til på søndag, resten av året og at de i fremtiden fortsatt lykkes svært godt. De er for mange uvurderlige.

For de av oss som ønsker å bidra til demokratiet som folkevalgte, mener jeg at vi gjør den jobben best og kan selvfølgelig treffe bedre uhilda vedtak, uten først å ha deltatt på en rekke kostbare VIP arrangementer finansiert over innbyggernes skatteseddel!

 

Erik A. Sørensen 

Kommunestyrerepresentant Lardal

 

Les også Jan Holm Johansen sitt tidligere innlegg » Seks millioner på to år ! «

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *