Når kun 27% stoler på journalistene – kan det bli langt bedre.


Fotomontasje: pappahjerte.no

ØP og Pappahjerte – Betalingsmur – Kun 27% tillit til journalistene

Bloggeren Pappahjerte/Peter Kihlman håner barnas barnehage mener journalist Sigrid Ringnes i Østlands-Posten og skriver om dette i en ytring. Pappahjerte svarer opp på kritikken og ut i fra reaksjonene å dømme har ØP’s journalist misforstått blogginnlegget fra Pappahjerte totalt. 

ØP’s redaktør og daglig leder, uttrykker stor sans for journalistens ytring og deler den på sin egen facebook profil. Har den daglige ledereren og redaktøren av Larviks eneste lokalavis heller ikke forstått det egentlige budskapet til Pappahjerte? Mye kan tyde på dette.

Den observante leser av Østlands-Posten, i sær de som ikke har tegnet abonnement, har hatt full tilgang til ytringen til journalisten, da denne med kritikk av Pappahjerte ikke var bak betalingsmur.

Pussig nok var heller ikke kommunalsjef Ruuds kommentar og tilsvar til Piombinos flengende kritikk av kommunen bak betalingsmur. Reportasjen om Piombinos kritikk av kommunen derimot, var bak betalingsmur.

Flere slike mønstre har den obeservante leser av ØP fått med seg. Er det tilfeldig at redaktøren fjerner betalingsmur på saker der redaksjonen har en mulig «agenda?» Er dette et bevisst forsøk fra ØP på å påvirke opinionen og leserne?

Tiden fremover vil bekrefte eller avkrefte vår antakelse.

Pappahjerte må skrive godt for å nå ut og tjene penger. ØP må tjene penger og ta betalt for reportasjer og ytringer. Det er bare så underlig og gjennomsiktig at ØP synes å spille på lag med sterke interesser i Larvik by på enkelte saker ved å ikke ta betalt for enkelte saker. Det burde være av interesse at langt flere enn bare 27% av lokalavisenes lesere i fremtiden stoler på det som journalistene skriver. Link til undersøkelsen her. 


Fotomontasje: trigger.no

Tilliten til Larviks eneste lokalavis øker ikke om redaksjonen bevisst fjerner betalingsmur på saker redaktøren ønsker å påvirke og bevege opinionen til mulig fordel for visse saker i Larvik. 

De neste månedene vil vise om redaktøren erkjenner vår påstand og endrer politikk for hva som skal eller ikke skal skjules bak betalingsmur. Det handler om tillit og troverdighet.

Når kun 27% stoler på journalistene – kan det bli langt bedre.

Vi tipper Pappahjerte nyter langt større tillit.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *