«Enkelte pleiere burde av hensyn til egen oppførsel vært fengselsbetjenter så arrogante, sure og grinete som noen av dem er» skriver Tone M. Ambjørnsen i dagens innlegg. 

Les hele innlegget under bildet. 


 

Det er tragisk å leve på institusjon, aldershjem eller sykehjem i Norge .

Det er tragisk å leve på institusjon, aldershjem eller sykehjem i Norge, uansett hvordan man utad ønsker at det skal se ut.

Om jeg som politiker møtte på sykehjemmene var det glansbildet som blir vist meg.

Men om jeg nå møter som meg selv uten kommunal eller politisk ledelse ved siden ser jeg gamle mennesker med overarbeidede pleiere rundt seg, kald mat som de gamle ikke får i seg men som de sitter og ser på,- og maling som skaller av vegger og bygninger sammen med interiør som faller fra hverandre. Eller enda verre,- mat som dyttes inn i munnen deres med en skje .

Han er litt vanskelig sier en oppgitt pleier. Ja, svarte jeg – skal jeg forsøke å mate deg mens jeg holder for nesen din ?

Ledere som roper hurra over nye gardiner mens maten ligger som en klump på tallerken – kald og ekkel sier meg svært mye.

Enkelte pleiere burde av hensyn til egen oppførsel vært fengselsbetjenter så arrogante, sure og grinete som noen av dem er. Og enkelte 50 åringer har vært sykepleiere så lenge at de ikke har evnen til fornyelse for de vet bedre enn den syke eller gamle.

Glansbilder av fantastiske pleiere behøver man ikke dra fram gang på gang, for de trenger ikke å skifte jobb, -de er elsket og de elsker jobben sin.

Men,- når jeg besøker eldresentre i middelhavsland der de ikke har pengene som vi har, er radioen på, pleiere leser og atmosfæren er meget god og livlig både til middag, kaffe og kveldsmat – hver eneste dag.

Det er takknemlighet og kjærlighet som utvises der fordi de gamle høster stor respekt for hva de har gjort for dem.

Vi derimot diskuterer politisk med kommunene om de gamle skal ha middag hver dag, eller om prisen på sykehjemmene må opp, eller om man må dele rom med en som aldri vil sove eller som vekker dem hele natten fordi lyset må være på. Fysj !

 

Tone M. Ambjørnsen Torgersen

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *