I dag sitter det svært få arkitekter rundt i kommunene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag handler ofte diskusjonen mellom kommune og utbygger om høyder, utnyttelsesgrad og økonomi, mindre om, kvaliteter, materialer, byliv, trivsel og miljø – og hva befolkningen vil.

Larvik kommune lar utbyggere ta seg av planlegging og utforming av bydeler og offentlige rom. I tillegg så får de samme utbyggerne innvilget dispensasjoner fra byplaner, reguleringsplaner og byggeforskrifter. 

Byggesak og planavdeling har nå stor mangel på arkitekter og bygningsingeniører. Fagpersonene er erstattet med jurister. 

Larvik kommune skal nå ansette ny kommunalsjef for Areal og teknikk. Kommunalsjefen vil få overordnet ansvar for tjenesteområdet som omfatter arealplan, byggesak, brannvesen, kommunalteknikk forvaltning og drift, landbrukskontoret, geodata og miljøforvaltning. 

I søknaden står det at den nye kommunalsjefen skal lede og videreutvikle tjenesten basert på kunnskap og dialog med folkevalgte, organisasjon og samfunn. 

Larvik kommune trenger nå en kommunalsjef som er sterk nok til å rydde opp i avdelinger som både blir politietterforsket for korrupsjon og er under gransking av Telemark kommunerevisjon.

Søknadsfristen går ut 18 august og hele stillingsannonsen ligger på denne linken. 

Hvorfor ikke gjøre som Bergen kommune som har ansatt en byarkitekt. Byarkitekten skal løfte arkitekturfeltet og skape økt offentlig debatt om arkitektur, byforming og byutvikling.

Les mer om Maria Molden, byarkitekt i Bergen på denne linken. 

Førstkommende torsdag arrangerer Aftenposten i samarbeid med Norske Arkitekters Landsforbund en boligdebatt under Arendalsuka. Les saken her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *