«Har man ikke nok sykehjemsplasser eller sikrede omgivelser for syke og gamle, så må det fattes vedtak om endringer.» skriver Tone M Torgersen i dagens gjesteinnlegg.

Les hele saken under bildet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inntakskriteria til sykehjem, bemanning og hvilken hjelp du kan få i hjemmet eller i omsorgsbolig svarer ikke til behovet.

Det må da være mulig å forstå at en gammel dame på 87 år som slår hull i hodet og brekker lårhalsen ikke går til badet, henter et håndkle, reiser opp bokhyllen og legger seg på gulvet igjen med håndkle under hode.

Dette er et avvik og kan vanskelig bortforklares.

Søndagens uttalelser fra rådmannen i Larvik står ikke i stil til hva loggen viser, for der forsøker hun å si at ingen hadde vært der. I loggen står det angivelig at hjemmetjenesten forlot omsorgsboligen i Utsiktsveien klokken 08.50, mens oppringningen kom klokken 10.39. Én time og 49 minutter senere !

Og så kommer poenget for politisk deltakelse : INNTAKSKRITERIA til sykehjem, bemanning og hvilken hjelp du kan få i hjemmet eller i omsorgsbolig svarer ikke til behovet.

Svaret er uansett at kriteria er for høye, plassene for få, for lite bemannet og omsorgsbolig er en sovepute for kommunen så lenge dette ikke knyttes tettere til lov om helsetjenester. Eneste endringen er om den personen som bor hjemme eller i omsorgsbolig får vedtak om helsehjelp og ikke får det.

I denne saken foreligger det et vedtak om hjelp viser avisen i dag. Har man ikke nok sykehjemsplasser eller sikrede omgivelser for syke og gamle,-må det fattes vedtak om endringer.

Jeg håper kommunen er godt i gang med planene om bygging av nye eldreboliger og endrede regelverk for omsorgsboliger for å komme eldrebølgen i møte. 

 

Tone M. Torgersen

 

Helse og omsorgskomiteen i Larvik behandler onsdag 27 september forslag om bygging av nytt sykehjem med 48 plasser innen 2025. Se saken her

Ta også en titt på innlegget «OMSORGS- OG ELDRETJENESTEN I LARVIK – SLUTT PÅ TÅLMODIGHETEN!»

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *