Varden skriver i dag at denne uka kommer politiet til å gå ut med ytterligere informasjon om økokrimsakene de har etterforsket i Vinje og i Larvik.

En byggesaksbehandler som både har jobbet i Vinje og i Larvik kommune etterforskes for grov korrupsjon.

Lokalavisen i Larvik hadde 13 oktober en artikkel om den oppsagte byggesaksbehandleren i Larvik kommune som etterforskes for grov korrupsjon. Her ble han fremstilt som en sjeldent flink «saksbehandler». Hele saken kan leses på denne linken.  (+sak)

Nå viser det seg at byggesaksbehandleren i Larvik kommune de siste 9 årene har vært saksbehandlere på et stort volum av saker.

Økoteamet har nå fått bistand av Økokrim for å kunne få unna avhør som må gjøres.

I følge det Varden kjenner til er ytterligere to menn mistenkt for å ha korrumpert med byggesaksbehandleren, en mann i 40-årene og en mann i 70-årene, begge har vært aktive innenfor kjøp og salg av eiendom. Les hele saken inne på varden.no. (+ artikkel)

Fra Larvik kommune har politiet fått en oversikt med over 5000 dokumenter, saker byggesaksbehandleren har hatt med å gjøre i Larvik siden han begynte i 2009 skriver Varden i den samme artikkelen. Etter det Varden får opplyst har politiet tilsvarende rundt 1000 dokumenter å gå gjennom fra hans arbeid i Vinje.

Politiet kommer trolig til å gå gjennom mesteparten av de sakene byggesaksbehandleren har hatt med å gjøre i begge kommuner 10-15 år tilbake i tid.

Det opplyses også denne uka kommer politiet til å gå ut med ytterligere informasjon om økokrimsakene de har etterforsket i Vinje og i Larvik.

 

Les også søndagens sak «Korrupsjonen i Drammen er bare toppen av et isfjell.» på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *