Noe er veldig galt i Helse og omsorg i Larvik kommune nå. 

Nurse assisting a senior using a walker
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Skyld ikke på de ansatte på gulvet.

Disse problemene har ledelsen visst om i mange år og burde ha tatt tak i dette for lenge siden. Men hvorfor har ikke politikerne tatt tak i dette ? Her er det politikere som har vært med i utvalget i flere perioder og mange av dem har blitt varslet om alvorlige episoder. 

Men legg ihvertfall Ikke skylden på de ansatte på gulvet. Hvilke signaler gir dette til alle ansatte på sykehjemmene i Larvik ? 

Men hvorfor har ikke de ansatte meldt avvik på alle episodene med alarm svikt ? Skyldes dette at ansatte har fått munnkurv av ledelsen i Helse og omsorg?

Fra tidlig 90-tallet har kommunale helsetjenester vært utsatt for løpende kutt i budsjettene og økt krav til produksjon per varm hånd.

Det er faktisk ikke fysisk mulig for varme hender å bli mer effektive før det går på sikkerheten løs. Det er det som skjer i Larvik kommune nå.

Alarmene er innført for å automatisere overvåkingen av mennesker med oppfølgingsbehov.

Det sier seg selv at en alarm aldri vil erstatte sikkerheten man får med nær personlig oppfølging i institusjoner og ute i de private hjem hvor de stuer vekk folk som skulle vært på institusjon.

Derfor må også politikerne nå ta ansvar. Det er de som prioriterer midler, setter rammebetingelser, effektivitetskrav osv.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *