«Tenk nytt bygg store senter med leiligheter i tilknytning til sykehjem,» skriver en 60 åring i dagens innlegg. 

Old couple toasting
Licensed from: Ikostudio / yayimages.com

Hele eldreomsorgen er en skam. 

Tenk nytt bygg store senter med leiligheter i tilknytning til sykehjem. 

Oppmuntre eldre som trenger hjelp hjemme til å flytte i omsorgsboliger mens vi er oppegående og klarer å tilpasse oss nye ting.

Kjekk plass å bo på gir slutt på antidepressiva pga ensomhet. De eldre kjøper eller leier kjekke leiligheter og betaler for tjenesten de får som før. 

Senter med følgetjeneste, aktiviteter, servicetilbud, butikk, lege, fysioterapi, fotpleie, frisør, kafe og hobbyrom. Drivhus og hage. En plass der beboerne kan være aktive, sosiale, hjelpe hverandre og det vi ikke klarer kan vi bestille og betale for.

Slutt på deling av ektepar, en hjemmeboende og den andre på sykehjem, flere mil unna hverandre. Dagsenter som vi kan gå til selv eller med litt hjelp. 

Følgetjeneste er viktig da slipper pårørende å ta fri fra jobb for å følge eldre til lege, øyelege osv. Har selv hatt mor som trengte følge 3 dager i uken til div i flere måneder. Takk og pris at jeg ikke var alene om å følge, ellers hadde jeg gått konk.

Det er sikkert mange som skriver egen sykdom til arbeidsgiver for å følge sine eldre.De har ikke økonomi til å ta fri fra jobb.Tenk tapte inntekter, skatteinntekter. 

Hva bruker kommunen i taxi for å hente og bringe de eldre til dagsenter ? Tenk dersom dette kunne blitt halvert? Sykepleiere og andre hjelpere slipper å bruke halve dagen i bil for å kjøre rundt til brukere. Men kan nå utføre yrket sitt og gå fra leilighet til leilighet og hjelpe.

La de unge overta hus og hage når vi ikke lenger klarer å vedlikeholde det.

La meg slippe å være til bry og ha dårlig samvittighet over at mine barn må ta seg fri fra jobb før å følge meg når den tiden kommer

La meg få ha det koselig med mine barn og barnebarn og ikke til BRY.  

Hilsen 60 åring 

 

Les også tidligere innlegg «Skyld ikke på de ansatte på gulvet» på denne linken. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *