«Hundrevis av kvinner har plutselig våknet opp og kjenner etter at de en eller annen gang har følt seg utnyttet», spør Tone M. Ambjørnsen Torgersen i dagens innlegg. 

Les hele saken under bildet.

Celebrating
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Metoo – en hel verden av menn skal i gapestokk.

Metoo – en hel verden av menn skal i gapestokk, og menns holdning til kvinner er nå plutselig blitt så kvalmende at det må være skummelt å være mann. Kvinner har med kampanjen i hånd og tusenvis av tilhengere inntatt offerrollen uansett årsak,og uansett hendelsesforløp. Aviser, sosiale medier og en hel verden klaprer i vei på tastaturene sine og med dette settes menn i den evig fortapelse. 

Store folkemengder mener seg berettiget et skarpskudd i en eller annen retning ? til og med de som aldri har opplevd noe som helst mener noe om dette hersens mannevesenet. Hundrevis av kvinner har plutselig våknet opp og kjenner etter at de en eller annen gang har følt seg utnyttet, – og spesielt nå føler de trang til å si noe om sjekkeflørten for 20 år siden ? og helst i offentlighet mens de bifalles for sin åpenhet. Det er svært lite en mann kan gjøre med det, og forsvar blir helt uaktuelt.

 En ting må være helt klart. Ingen og absolutt ingen skal tvinges til noe de selv ikke ønsker å delta i eller på. Sex må være en frivillig ting og det gjelder begge kjønn. Men grensene for invitasjonene må kvinner også i langt større grad være seg mer bevisst.

Når en mann først har fått sitt stempel i denne moderne gapestokken er det håpløst for ham å rette opp i. Glemt er sannheten om kvinnene som griper den første anledningen de får til å levere sitt visittkort i form av intime invitasjoner ? også sånn for flørten skyld.

Og tro meg,- i mitt mangeårige liv og virke har jeg mang en gang vært skamfull over kvinnestandens moralske aspekter og respekt for seg selv. Posisjoner og makt har et merkelig klister som har fått klærne til å henge litt løsere på hos mange kvinner, og utringningen til å bli enda dypere utover kvelden. I søppelbøtta på toaletter og i vesker har makeup plutselig byttet plass med bh og truse, og posisjonsklisteret ser ut til å ha en magisk effekt på bevegelser hva munn og kropp tilsier. Enkelte ganger har jeg lurt på hvor sensuelt en drink kan inntas, eller om den genuine kroppsbevegelsen er så imponerende slangeformet til daglig. Og når festen er slutt blir den utkårede invitert med hjem ? eller omvendt? der de plasseres i sofaen og opplever kvinnens fantastiske evne til å forføre. Vinglassene fylles på nytt og på nytt, og tilnærmingen blir hetere og hetere før sengen inntas naken og full av adrenalin. Er det da kvinnen skal si nei ? jeg vil vente til i morgen ? er det etter en hel kveld med hete kyss og avkledde kropper at mannen skal forstå at hun sier ja, men mener nei ? 
Denne metoo kampanjen har satt fokus på et tema som gir åpenhet, men også fortidens tapte gapestokker. Flørt burde være en hyggelig ting uansett hvem den kommer fra, – og så må det være opp til deg selv å parere eller invitere.

Tone M. Ambjørnsen Torgersen

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *