Tidligere styreledere og styremedlemmer opplyser at havnestyrets medlemmer ikke mottar gaver eller fordeler fra samarbeidspartnere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Styret og ledelsen  i Larvik Havn på tur til Rotterdam, Carrara (Italia), England, Danmark og Baltikum/Riga. 

Bøkebloggen har blitt tipset om at mange politikere i Larvik ønsker styreverv i Larvik Havn. Etter å ha lest granskingsrapporten fra 2013 så forstår vi grunnen til dette. Larvik Havn er Norges nest største containerhavn. 250 containerskip anløper terminalen årlig og opp mot 70.000 containerenheter (TEUs) lastes og losses i havnen i løpet av året. Se styrets medlemmer her. 

Havnestyret reiser normalt på to utenlandsturer i løpet av en valgperiode. Havnedirektøren, tidligere styreledere og styremedlemmer opplyser at dette har vært relevante reisemål, med fullt faglig program. I 2012 reiste havnestyret til Danmark og til England.

Formålet med å reise til Danmark var å ha et seminar om styrearbeid med advokat Vibeke Resch Knudsen. Havnestyret ønsket heller å ha et eget seminar framfor å delta på Norsk havneforenings styreseminar på Gardermoen.

I England besøkte havnestyret Stema shipping, som skiper ut 7-800 000 tonn stein per år fra Larvik havn. Havnedirektøren mener at dette var en svært relevant tur for styret. Turen var planlagt fra våren 2011.

Tidligere havnestyrer har siden 2000 reist til Rotterdam, Carrara (Italia), England, Danmark og Baltikum/Riga.

Her kan dere lese hele rapporten fra Telemark kommunerevisjon

 

Les også tidligere innlegg «Flytt containerhavna til Porsgrunn» på denne link. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *