Valgekspert tror Arbeiderpartiet mister 80 ordførere i 2019. 


Foto: nyelarvik.no og venstre.no

Om 15 måneder skal Larvik kommune velge ny ordfører. 

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg har avholdt partiets kampanjesamling på Gardermoen i helgen. 

«Vi skal vinne byene. Vi skal vinne bygdene. Kort sagt skal vi vinne valget neste år,» sa Solberg til de flere hundre partimedlemmene. Budskapet til partimedlemmene var at Høyre skal sørge for bedre skole, bedre eldreomsorg og bærekraftige velferdskommuner.

Hva med Larvik ? Thore Brastein skrev lørdag dette i et innlegg på Bøkebloggen:

 «2019 må nødvendigvis bli et kommunevalg med storrengjøring av folkevalgte og politiske partier. Hvem som skal bekle posisjonsrollen og hvem som skal være i opposisjon bør bli spesielt spennende.
Om det blir Bedre Larvik eller om et kraftfullt Høyre som skal innta førersetet og ordførerrollen gjenstår å se. Hvem klarer å skape et troverdig og fremtidsrettet program for folk flest og som er til å stole på. Et program som forteller innbyggerne hvem som bestemmer utviklingen av Larvik by, sentrum og resten av kommunen. 
Bedre Larvik har Erik Sørensen og Høyre har en utmerket kandidat i Marie Offenberg. Hun er en modig, klar, troverdig og en fremtidsrettet kvinne – det er på tide med en helt ny kurs.»

Eller seiler Halstein Bast opp som ordfører kandidat igjen ? Han mistet jo sin tidligere leder Kjetil Vold for noen dager siden og uttalte følgende: » For meg personlig ser jeg for meg et begrenset sorgarbeid i denne sammenheng, for Kjetil har vist ganske klare tegn på at han var usikker på om Venstre var den rette plassen for ham. Men for all del, jeg ønsker ham selvfølgelig lykke til i Høyre.

Samtidig blir han ønsket hjertelig velkommen i Høyre av Bjarne Steen hvor han uttalte følgende : «Der vil han bli godt tatt imot, lover Bjarne Steen, som leder Høyres kommunestyregruppe i Larvik.- Jeg kjenner ikke Kjetil veldig godt, men det er alltid hyggelig å få inn nye medlemmer. Jeg ønsker ham velkommen, sier Steen til ØP. «

Hvem av disse fire ønsker du som Larviks neste ordfører ? Eller har du andre kandidater ? 

 

Les også Thore Brasteins innlegg «Larvik by. Lider vi av inkompetanse, korrupsjon eller en kombinasjon?» på denne linken. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *