Nå må rådmann Kristengård ta tak i korrupsjons mistankene i kommunen.


foto:larvik.kommune.no

Vet ikke venstre hånda hva høyre hånda gjør i Larvik kommune?

NRK meldte torsdag at en byggesaksbehandler i Larvik kommune skulle ha godkjent saker for aktører han selv var kompanjong med via andre firmaer.

I forkant av avsløringen sendte kommunalsjef Hilde Bøkestad ut en epost til formannskapets medlemmer:

«Kort oppsummert handler saken om en saksbehandler i byggesaksavdelingen som hadde eierinteresser i et selskap som drev med eiendomsutvikling. Denne koblingen ble også gjort kjent gjennom en sak til planutvalget i  2011. Det ble i etterkant inngått en muntlig avtale med saksbehandler om at denne koblingen ikke ble akseptert. Saksbehandler har forholdt seg til avtalen. På bakgrunn av økonomiske forpliktelser trådte saksbehandler først formelt ut av firma i 2017, men det var ikke aktivitet i selskapet i Larvik i denne perioden, som avtalt,» skriver Bøkestad i eposten.

Østlands Posten er raskt ute med en kopi av NRK sin sak på sin nettavis torsdag kveld. Her opplyser assisterende rådmann Ingvild Aartun at saksbehandleren IKKE har behandlet prosjekter han har hatt interesser i.

«- Nei, han har vært søker, og det ble det reagert på. Men han har ikke behandlet egne prosjekter, og det er veldig rart at NRK opplyser om dette, sier Aartun.

Fredag ettermiddag kommer Østlands Posten med nye opplysninger i en ny artikkel på nettet etter at kommunalsjef Hilde Bøkestad har gått grundig inn i sakene som NRK omtalte i sin reportasje på NRK Østafjells på torsdag. 

Bøkebloggen er forundret over hvordan Larvik kommune har svart opp media i denne saken. Assisterende rådmann Ingvild Aartun feilinformerer media på torsdag og så bekrefter kommunalsjef Hilde Bøkestad på fredag at saksbehandleren har behandlet flere prosjekter hvor hans kompanjonger har bygd ut. 

Nå er det virkelig på tide at «skipperen» Jan Arvid Kristengård står frem, han er Larviks øverste leder for kommunens administrasjon, og også øverste ansvarlig for all kommunikasjon fra kommunen. Se  «Kommunikasjonsstrategi 2018-2020» på  denne link.

 

Se fredagens sak «Hvor er rådmannen i Larvik når det stormer i media?» på denne linken. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *