Dessverre har samarbeidet mellom aktørene ikke vært optimalt, og spesielt mellom lokalt næringsliv og kommunen.

Er det nye Havnas hjerte i ferd med å stoppe?

Gjestgiveriet i Nevlunghavn er lagt ut for salg og vi som har tilbragt ledige stunder på stedet de siste 15 årene er urolige. Hva kommer ut av et eventuelt eier skifte og hvor lenge kan vi håpe på helårsdrift slik, vi har hatt det de siste 10 åra?

20 mai 2018 kunne vi lese følgende uttalelser i lokalavisa: «? Jeg gir meg siden Larvik kommune ikke er av de letteste å ha med å gjøre. Vi har Larviks dyreste parkeringsplasser, og de blir aldri ferdige med graving der ute.I tillegg blir vi sperret inne når det er konsert her ute på sommeren,» forklarer Tor Erling Andersen. 

Vi snakker om det nye Havnas hjerte, hvor lokalbefolkningen har sitt vanningshull. Her har vi etterhvert fått «Mat for mannfolk», «Havna pikene», Fredagsklubb, Søndagsmiddagen, konserter og mye mer! Tor Erling og Eli med betjening har sørget godt for oss hele veien og vi er takknemlige. Hva dette stedet betyr for lokalsamfunnet kan ikke forklares, det må oppleves. Det har bidratt til færre «mørke vinduer» i store deler av året, med økt bruk av fritidseiendommer. Det har også bidratt til at folk med røtter og eiendom her, har meldt flytting og da forstår vi hva «det nye Havna» betyr. Langt mere enn Boplikten, har bolysten blitt stimulert og ført til nye tiltak i Havna.

Så til «unntakstilstanden» som har pågått det siste året i forbindelse med det omfattende Vann og Avløpsprosjektet (VA) regi av Larvik kommune. Etter en lovende start på Gjestgiveriet med alt som kunne krype og gå, har vi nå kommet til mål i på den andre entreprisen av tre. Dessverre har samarbeidet mellom aktørene ikke vært optimalt, og spesielt mellom lokalt næringsliv og kommunen. Her ligger årsaken til den sørgelige meldingen om salget av Gjestgiveriet, en til tider arrogant kommune, med en nærmest næringsfiendtlig holdning har fått råde. Det ville vært langt å foretrekke at kommunen hadde kompensert de næringsdrivende for de tap som er påført dem av VA prosjektet.

Da er det opp til de lokale politikere om de ønsker en fortsettelse av det som nå er i ferd med å skje, eller komme på banen å utøve ledeskap.
Vi ønsker naturligvis det siste.

 

Se tidligere sak «Hvor er rådmannen i Larvik når det stormer i media?» på denne linken. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *