«Ser at  Larviks rådmann Jan Kristengård er ute av kurs igjen og febrilsk prøver å seile mot vinden,» skriver Thore Brastein i dagens innlegg. 

Sail boat against sea sunset
Licensed from: vapi / yayimages.com

 

Liker ikke Jan Kristengård innspill og kritiske kommentarer?

Ser at  Larviks rådmann Jan Kristengård er ute av kurs igjen og febrilsk prøver å seile mot vinden og iler oftere og oftere ut med såre forsvarskommandoer. Siste som prøver seg med positive meninger og kommentarer var Hilde Damsgaard Larsen i ØP mandag 8. oktober vedrørende kommunale tjenester.

Hvis man er skipper, båtvant og har gjennomført båtførerprøven har man lært at hvis man seiler rett mot vinden vil skuta/båten i beste fall bli værende i samme nautiske posisjon. I verste fall går skuta akterover. Båten står stille og seilene bare blafrer hit og dit. De aller, aller fleste skjønner at det kan lønne seg å være skipper med vinden (les gjerne folket) med seg. Det nest beste er å få vinden (les gjerne folket, med eller uten innspill) inn fra styrbord eller babord side og korrigere kursen..

Det morsomste jeg lærte på båtførerkurset (eller kanskje det viktigste) var skipsførerloven:

Paragraf 1 Skippern har alltid rett.

Paragraf 2 Hvis skippern har feil, – gjelder paragraf 1.

Når man har vært skipper en stund lærer man (de fleste, men dessverre ikke alle) at tauet ikke skal i propellen, at det er skjær i sjøen (både synlige og usynlige), å lytte til værmelding og ta det rolig inn mot havn. At svarte staker varsler fare og røde og grønne staker viser riktig valg til babord eller styrbord, fortøye som mot storm og sågar noen ganger ta det rolig uten alltid full fart. Ikke minst lytt til andre og innse at man ikke alltid har rett selv.

 

Thore Brastein 

 

Les også den tidligere saken som omhandler «Havnestyret inngikk ulovlig storkontrakt » på denne linken. 

Les også innslaget fra NRK  som omhandler den samme saken på denne linken. 

Kontakt meg gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis du har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *